Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο (21-22)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Απριλίου όλα τα παιδιά, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Το πρόγραμμα για αυτό το σαββατοκύριακο διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 21 Απριλίου 2012
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι)

Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Διάρκεια: 70 λεπτά

– Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
– Ώρα έναρξης: 11:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012
«Ένας θεός από μέταλλο και φωτιά»

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά, μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και κατασκευές, θα ανακαλύψουν τη μυθοπλασία γύρω από το θεό Ήφαιστο, θα αντιληφθούν τη σύνδεση του Ηφαίστου με την τέχνη του μετάλλου και θα μάθουν για τις πρώτες μεταλλικές κατασκευές. Στη συνέχεια μέσα από δραστηριότητες θα συνδέσουν τη μυθολογία με τη χρήση των μετάλλων και την εξέλιξη της μεταλλουργίας.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

– Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος