- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σεμινάριο για γονείς εφήβων στην Πάτρα

Σεμινάριο για γονείς εφήβων με δωρεάν συμμετοχή θα υλοποιηθεί στην Πάτρα από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Θέματα που θα διερευνηθούν στο σεμινάριο είναι μεταξύ άλλων το πότε ξεκινάει και πότε ολοκληρώνεται η εφηβεία, το πώς πρέπει οι γονείς να διαχειρίζονται τις αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού, πως να προλάβουν οι γονείς κάποιες εξαρτήσεις των εφήβων κ.ά. Στόχος είναι, επίσης, μέσα από πρακτικά παραδείγματα να διαπιστώσουν οι γονείς με ποιόν τρόπο μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που μας δίνει η εφηβεία, να απολαύσουμε τα τελευταία χρόνια συμβίωσης με τα παιδιά μας πριν την ενηλικίωση τους.

Για αυτά τα θέματα, αλλά και για ειδικότερα ερωτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι γονείς, θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρα 16:30 έως 19:00, από 13 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου 2012 στον χώρο του ΚΔΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ (Σαρανταπόρου 20, Πάτρα).

Λόγω περιορισμού των θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr