- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σεμινάριο Τσίρκου και Θεάτρου του δρόμου στην Αίγινα (24/6-3/7)

Το επιτυχημένο σεμινάριο για παιδιά “Τσίρκο και Θέατρο του Δρόμου” διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Οικία Καραπάνου στην Αίγινα από 24 Ιουνίου ἐως 3 Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 14 ετών και ουσιαστικά αποτελεί μια πρωτότυπη εκπαιδευτική καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά.
Η Οικία Καραπάνου στην Αίγινα είναι ένα αρχοντικό σπίτι του περασμένου αιώνα που περιβάλλεται από έναν μεγάλο κήπο, κοντά στη θάλασσα, η οποία αναπαλαιώθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα τόπο ομορφιάς και έμπνευσης, μια πραγματική Οικία – οικεία στην αντίστοιχη ομορφιά που κρύβεται μέσα μας, και φιλοξενεί ή διοργανώνει όλη την χρονιά σεμινάρια ανάπτυξης για όλη την οικογένεια.

Το ημερήσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

7.00 Ξύπνημα

Ατομική καθαριότητα, τακτοποίηση δωματίων

Πρωινό

8.30 Η ώρα του Μανώλη: Ζονγκλερικά, ισορροπίες, ήπια ακροβατικά και “κλαουνερί”, μετά από καλή προθέρμανση.

11.00 Κολατσιό με φρούτα, χυμούς, γιαούρτια, ξηρούς καρπούς.

11.30 Μπάνιο στη θάλασσα ή Περιβαλλοντικό παιχνίδι στο κτήμα

13.30 Γεύμα

14.30 Ανάπαυση

16.30 Κολατσιό

17.00 Ελεύθερη ώρα

18.00 Η ώρα της Ντίνας: Θεατρικό παιχνίδι, χορός, αυτοσχεδιασμός, δουλειά με τη φωνή, το ρυθμό, την ομάδα.

20.30 Γεύμα

21.30 Βραδινός Κύκλος: για να εκφραστεί ο καθένας – για παραμύθι – για να σχεδιαστεί η παρουσίαση – για να προετοιμαστούμε για όνειρα γλυκά

22.30 Ησυχία

Πρόκειται για ένα παιδικό σεμινάριο όπου τα παιδιά, συνειδητά, με συνέπεια και ασφαλώς με μεγάλη ευχαρίστηση, θα καλλιεργήσουν και θα εμβαθύνουν τη σχέση τους με το σώμα τους και με τις διάφορες μορφές της έκφρασής τους. Η ιδιαιτερότητα της ενασχόλησης με το τσίρκο και το θέατρο δρόμου είναι, ότι ενώ πρόκειται για πολύ σοβαρή δουλειά, γίνεται με εξαιρετικά παιχνιδιάρικο και απολαυστικό τρόπο. Το γεγονός ότι η διαδικασία όλη θα καταλήγει σε μία παρουσίαση, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε διάφορους τομείς εκτός από τα ακροβατικά και το θέατρο, όπως τα σκηνικά, τη μουσική, το φωτισμό, τη σκηνοθεσία, το χορό. Το μικρό μέγεθος της ομάδας (μάξιμουμ 30 παιδιά) δίνει τη δυνατότητα να στα παιδιά τα ίδια ν’ αποφασίσουν πού θέλουν να δώσουν την έμφασή τους και οι εμψυχωτές να τα συνοδεύσουν σ’ αυτά.

Κόστος συμμετοχής: για κάθε παιδί είναι 600 ευρώ, και αν συμμετέχουν 2 παιδιά από την ίδια οικογένεια είναι στα 550 ευρὠ/παιδί. Ζητείται προκαταβολή 200 ευρώ για κράτηση θέσης για κάθε συμμετοχή.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε στο 210-7483416 ή 6946-414931, αλλά και να αποστείλετε email στο [email protected]