Σε παγκόσμια πρεμιέρα το μπαλέτο της Μήδειας στη Σύρο

Για 7η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Αιγαίου πραγματοποιείται τον Ιούλιο στο πανέμορφο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, ζωντανεύοντας τη λυρική παράδοση ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους, που κατασκευάστηκε το 1864, με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και στέγασε ιστορικές παραστάσεις όπερας και μελοδράματος την εποχή της «ελληνικής αναγέννησης» του 19ου αιώνα.

Στις 22, 23 και 24 Ιουλίου παρουσιάζεται, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το ολοκληρωμένη, πλέον, μπαλέτο “Η Επιλογή της Μήδειας” βασισμένου σε μουσική από την όπερα Μήδεια του Μίκη Θεοδωράκη και σε χορογραφία του Ιταλού Ρενάτο Τσαννέλα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Κουσουνή-Φίκα (Μήδεια) και ο Ντανίλο Ζέκα (Ιάσων) του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τους οποίους πλαισιώνουν αστέρια από το Μπαλέτο του Βερολίνου και από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης, καθώς και η χοροθεατρική ομάδα «Ακρποδητί» από τη Σύρο.

Ο Ρενάτο Τσαννέλα διετέλεσε επί σειρά ετών Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα μπαλέτα και λυρικά θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, μεταξύ των οποίων με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο, το Θέατρο Μαρίινσκι, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, τη Σκάλα του Μιλάνου, την Όπερα της Ζυρίχης και την Όπερα του Σικάγο. Έχει δημιουργήσει σόλο έργα για την Κάρλα Φράτσι, τον Βλαντιμίρ Μάλαχοφ, την Αναστασία Βολότσκοβα, την Σόκο Νακαμούρα, την Πολίνα Σεμιόνοβα και τον Ρομπέρτο Μπόλε, Το 2010 ο Ρενάτο Τσαννέλα χορογράφησε την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης σε μουσική διεύθυνση του Ζορζ Πρετρ και κοστούμια Βαλεντίνο, ενώ τον Απρίλιο του 2010 παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη τη νέα του χορογραφία Underskin με το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9 μ.μ. στο Θέατρο Απόλλων

10 μ.μ. στην Πλατεία Μιαούλη

6 μ.μ. στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Προπώληση Εισιτηρίων (θα ξεκινήσει 1η Ιουνίου): Θέατρο Απόλλων – 22810 85192

Τιμές εισιτηρίων:

Όπερα «Τραβιάτα» : €20 & €30

Χορωδιακό Γκαλά: €15 & €20

Βραδιά Μάλερ : €15 & €20

Μάρτιν Σέρμαν: «Ρόουζ»: €15 & €20

Χορός: «Η επιλογή της Μήδειας»: : €15 & €20

Greek Opera Studio: €5

Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: €90

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivaloftheaegean.com