- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

ΣΚΑΪ: Η αλήθεια για τη νέα γρίπη

Ένα θέμα που μας απασχολεί όλους – πόσο μάλλον τους γονείς. Σήμερα το βράδυ η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα έχει από τις 21.00 έως και τη 01.00 ειδική θεματική βραδιά για τη νέα γρίπη [2], με σκοπό να προσφέρει σωστή και σφαιρική ενημέρωση γύρω από τον καινούργιο ιό. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Στις 21.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι μεγάλες πανδημίες». Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε όλους τους ιούς που έχουν βασανίσει την ανθρωπότητα. Σχεδόν 100 χρόνια μετά την τρομερή πανδημία της ισπανικής γρίπης που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της Ευρώπης το 1918, οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να εξηγήσουν την τεράστια εξάπλωση αυτού του ιού. Από τότε, πολλές άλλες πανδημίες έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ανθρώπινη ιστορία. Συμπληρωματικά, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των ερευνών για τη θεραπεία διαφόρων ιών.
Στις 22.00 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ του Κώστα Σπυρόπουλου «Η1Ν1 η επιστροφή – η αλήθεια για τη γρίπη», ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Λονδίνο, την Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα για την ιστορία των πανδημιών της γρίπης στην Ελλάδα από το 1918 έως σήμερα, όπου καταθέτουν τις απόψεις τους ειδικοί και επιστήμονες, αλλά και άνθρωποι που νόσησαν.
Στις 23.00, όλη η αλήθεια για τη γρίπη σε ένα μεγάλο «ζωντανό» διάλογο που συντονίζει ο διευθυντής του Σκάι 100,3 Άρης Πορτοσάλτε, όπου κορυφαίοι ειδικοί θα κληθούν να μιλήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού της νέας γρίπης. Ακόμη, η ελληνική ομάδα κρούσης του ιού H1N1 [2] αποκαλύπτει ποιες θα έπρεπε να είναι οι επόμενες κινήσεις αλλά και πόσο έτοιμοι είμαστε.