Σοκολατένιο Cheesecake… γιατί ο έρωτας περνά από το στομάχι!

 Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να αποπλανήσετε το έτερον ήμισυ. Ένας από τους πιο απολαυστικούς είναι να τον /την αποπλανήσετε με αυτό το σοκολατένιο cheesecake. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σοκολατένιο πειρασμό; Έτσι ξεκινούν όλα… από το στομάχι! Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί φέτος να πέφτει την ίδια μέρα με την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σήμερα, επίσημα γιορτάζει ο Έρωτας σε όλο τον πλανήτη! Εμείς εδώ στην Ελλάδα τις γιορτές ξέρουμε και τις τιμούμε όπως τους πρέπει… δηλαδή μαγειρεύοντας!

Συστατικά

για τη βάση

10 μπισκότα digestive

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση

450 γρ. τυρί κρέμα

280 γρ. κουβερτούρα

230 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κακάο σε σκόνη

για την επικάλυψη

280 ml κρέμα γάλακτος 35%

170 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ θρυματίζετε τα μπισκότα digestive και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βουτύρο. Στρώνετε τη βάση της φόρμας με το μίγμα των μπισκότων, πατώντας με την άκρη των δακτύλων σας καλά ώστε η βάση να γίνει συμπαγής. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.

Στο μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ωραίο ενιαίο μίγμα.

Στη συνέχεια προσθέτετε στο μίγμα τα αβγά ένα ένα. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε να σταθεί πριν την προσθέσετε στο προηγούμενο μίγμα. Αδειάζετε το σοκολατένιο μίγμα στη στρογγυλή φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη και τα ρίχνετε πάνω στο cheesecake. Το αφήνετε να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.