Σουφλέ σπανάκι δια χειρός “Πετρόμυλου”

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος να παράγει τα αγνά προϊόντα της μάνας γης, απαλλαγμένα από συντηρητικά και χρωστικές που παρατείνουν την διάρκεια ζωής των αγαθών δίνοντας τους επιπλέον χρώμα και γεύση. Σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε αλλά και να στηρίξουμε εμπράκτως την ελληνική παραγωγή, εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη γευσιγνωσίας. Αφού λοιπόν παρουσιάσουμε τα διαλεχτά προϊόντα ενός εργαστηρίου παραδοσιακών προϊόντων, στη συνέχεια θα έχουμε για εσάς μία συνταγή που θα βασίζεται σε αυτά, αλλά και έναν διαγωνισμό με τα προϊόντα που θα μας προσφέρει το εργαστήρι. Η αρχή λοιπόν θα γίνει με το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων Πετρόμυλος.

Η συνταγή

Δοκιμάστε ένα καταπράσινο σουφλέ σπανάκι βγαλμένο από την ομορφιά και την ευωδία της ελληνικής γης.

Υλικά:

500 γραμ. λαζάνι κοντό ή τριβέλι “Πετρόμυλος”
500 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
10-15 φέτες μπέικον
250 γραμ. κεφαλοτύρι
2 κουτιά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά ώστε να κρατάνε λίγο και είναι al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρολα. Βαζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το μπεϊκον και το ριχνουμε στην κατσαρολα όπου έχουμε τα λαζάνια. Στο ίδιο σκεύος που
σωτάραμε τα κρεμμυδια, βάζουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το
σπανάκι, προσθέτουμε λίγο μερό, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πίει το νερό.
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι στον τρίφτη και προσθετουμε στην κατσαρόλα με τα λαζάνια το σωταρισμένο σπάνακι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, αφήνωντας στην ακρη μια ποσότητα, και τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε. Βαζουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτωντας το τυρί που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί. Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200ο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πιεί το σουφλέ την κρεμα γάλακτος.

Από τα χέρια της γιαγιάς στο πιάτο σας!

Το πρώτο μας ταξίδι στα άδυτα της γεύσης έχει προορισμό του την Τραχειά Αργολίδας όπου εδρεύει το φιλόξενο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων ο “Πετρόμυλος”. Η επιλογή του χώρου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η πολύχρονη παράδοση του χωριού στις πρώτες ύλες, στο ψωμί, στα οπωροκηπευτικά, στα τυροκομικά, στα γαλακτοκομικά και στα ζυμαρικά, το έχουν κάνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει ζυμαρικά ολικής και πλήρης αλέσεως όπως (χυλοπίτες, λαζάνια, φωλιές, τριβελάκια, κριθαράκι, τραχανά) σε ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, κουλουράκια και παξιμάδια, σάλτσες και τουρσιά για να συνοδεύσετε και να νοστιμίσετε το φαγητό σας.

Το μυστικό της επιτυχίας των ζυμαρικών “κρύβεται” στη φυσική ξήρανση που τους δίνει την δυνατότητανα διατηρούν τις βιταμίνες, το άρωμά και την αξεπέραστη γεύση.

Ο Πετρόμυλος είναι εξοπλισμένος με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να εγγυηθούν όλες τις προδιαγραφές της υγιεινής τροφίμων ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να φτάνουν στο πιάτο του φροντισμένα με μεράκι και με τη φιλοσοφία της παλιάς καλής σπιτικής συνταγής. Εξάλλου, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών τόσα χρόνια είναι η επιβράβευση για τη διατήρηση της παράδοσης.

Κι αν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο δώρο για τις οικογενειακές και όχι μόνο υποχρεώσεις σας θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι εκτός από τις συμβατικές συσκευασίες, το εργαστήρι διαθέτει προτάσεις για είδη δώρου, εκδηλώσεις και μπομπονιέρες διαθέσιμες τόσο για λιανική όσο και για χονδρική πωληση.

Εάν τα βήματά σας φέρουν στην Αργολίδα κάντε μια στάση και αναζητήστε τον Πετρόμυλο για να προμηθευτείτε αγνά ελληνικά αγαθά που θα δώσουν μια εντελώς διαφορετική γεύση και υφή στα συνήθη φαγητά που μέχρι σήμερα τρώτε.

ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ Ο.Ε.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΤΡΑΧΕΙΑ – ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
2753071222