- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σοφρίτο, η παραδοσιακή συνταγή!

Κερκυραϊκό παραδοσιακό φαγητό για να προσθέσετε λίγη από τη… γεύση του καταγάλανου Ιονίου στο τραπέζι σας!

Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
8-10 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα

Παρασκευή
1. Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας. Το αλευρώνετε καλά και το τηγανίζετε μέσα στο ελαιόλαδο.
2. Παίρνετε το τηγανισμένο κρέας και τοποθετείτε το μισό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα σκόρδα και ρίχνετε πάνω στο κρέας τα μισά και πασπαλίζετε και με το μισό μαϊντανό. Βάζετε από πάνω το υπόλοιπο κρέας. Ρίχνετε τα υπόλοιπα σκόρδα και τον υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύνετε το φαγητό με το ξύδι.
3. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό και αν χρειάζεται συμπληρώστε λίγο νεράκι.

*Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας