Σπαγγέτι al pesto

Κλασσική συνταγή με πολλές δυνατότητες παραλλαγής. Αν δεν νηστεύετε στα συστατικά της προσθέστε μια κούπα του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη.

Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
2. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.
3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.