- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Στην Ελβετία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αϊ-Βασίλη

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης; Φτιάξτε βαλίτσες για Ελβετία κι ελάτε να γνωρίσετε αυτοπροσώπως τον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων παιδιών, την ώρα που κάνει πρωταθλητισμό και προπονείται για το μαραθώνιο των γιορτών.
Ούτε ένας ούτε δύο αλλά εκατό Αϊ-Βασίληδες σε πλήρη εξάρτυση, με τη παχιά λευκή γενειάδα και την κατακόκκινη στολή, δίνουν ραντεβού στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο ορεινό θέρετρο Samnaun στη νοτιοανατολική Ελβετία (235 χλμ. από τη Ζυρίχη) για το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αϊ-Βασίλη «Clau Wau».
Οι Ελβετοί εγκαινιάζουν τη χειμερινή σαιζόν με θεαματικά χάπενινγκ κοντά στις πίστες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Γαϊδουροδρομίες πάνω στο χιόνι με τους Αϊ-Βασίληδες για αγωγιάτες και φυσικά όχι αναβάτες καθότι, λόγω βάρους, θα έβγαζαν αμέσως νοκ άουτ τα συμπαθή τετράποδα. Ποιος Αϊ-Βασίλης θα στολίσει με μεγαλύτερη φαντασία τα γλυκά από ζαχαρωτά και θα ξεχωρίσει στη γλυπτική από πάγο, ποιος θα βγει πρώτος στην κούρσα με σκούτερ, ποιος θα ανεβοκατέβει γρηγορότερα στην καμινάδα επιδεικνύοντας το ταλέντο του στο rappel και ποιος θα διακριθεί στο ματς κοιλιά με κοιλιά;
Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τους προκριματικούς και οι 16 φιναλίστ θα διαγωνιστούν σε παραδοσιακά και πιο προχωρημένα αγιοβασιλιάτικα αγωνίσματα όπως η κούρσα με έλκηθρο ή το σλάλομ με χιονορακέτες. Τα έπαθλα για τους νικητές των αγώνων για την ανάδειξη του πιο άξιου Αι-Βασίλη αγγίζουν τα 7.200 ευρώ (δηλαδή σούπερ μεροκάματο τώρα με την κρίση!) ενώ οι θεατές θα απολαύσουν τη γιορτινή υπερπαραγωγή συμμετέχοντας σε νυχτερινά πάρτι και fun sports του χιονιού. Οργανώστε το ταξίδι σας με ένα κλικ στο www.samnaun.ch και jingle all the way…μέχρι τις ελβετικές Άλπεις!