Στον τελικό του ντουέτου της συχρονισμένης κολύμβησης Σολωμού και Πλατανιώτη

Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκαν στον τελικό του ντουέτου της συχρονισμένης κολύμβησης, που θα διεξαχθεί αύριο.

Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 88.840 βαθμούς στο ελεύθερο και 89.200 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα του προημιτελικού, κι έτσι με 178.040 βαθμούς στο σύνολο προκρίθηκε στον τελικό με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Ως πρώτες προκρίθηκαν οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα με συνολική βαθμολογία 196.800 βαθμούς.

Σύμφωνα με όσα όμως δήλωσαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, δεν ήταν ικανοποιημένες από τη σημερινή βαθμολογία των κριτών (88.840).

«Πραγματικά, περιμέναμε αρκετά παραπάνω. Ακόμη η προπονήτρια δεν μας έχει πει όλες τις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές όμως είναι ευχαριστημένη. Εντόπισε κάποια λαθάκια τα οποία θα διορθώσουμε αύριο», δήλωσε η Σολωμού και συνέχισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την όγδοη θέση, αυτός ήταν ο στόχος μας, και θέλαμε να μπούμε απ΄αυτή τη θέση και με άλλη ψυχολογία στον τελικό. Είμαστε ευχαριστημένες από την εμφάνισή μας. Είναι λογικό να γίνονται κάποια λαθάκια, γιατί βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ κοινό και άγχος, αλλά γι΄αυτό υπάρχει αύριο ο τελικός, για να τα διορθώσουμε».

Η 18χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη, από τις νεότερες αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, μίλησε για την εμπειρία της πρώτης Ολυμπιακής συμμετοχής της: «Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζήσει. Εχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά πάρα πολύ σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ και που έχουμε πάει τόσο καλά ως τώρα».