- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Στο Αστεροσκοπείο για Γεω-συναντήσεις

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «Συνάντηση με τη Γη» διοργανώνεται από μερικά από τα σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας μας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Conférences Sans Frontières, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους για τον Πλανήτη Γη της UNESCO, διοργανώνουν σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή UNESCO της Γαλλίας, το Φεστιβάλ ΓΕΩσυναντήσεις που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις
Ομιλίες για το ευρύ κοινό, επιστημονικά ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση παιδικού βιβλίου και συναντήσεις γύρω από ένα τραπέζι θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά και στους πολίτες να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και να δουν τον κόσμο από ψηλά.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της ελληνογαλλικής συνεργασίας ΓεωΣυναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11-15 Οκτωβρίου 2009 στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά, το CAID, Centre, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τις Εκδόσεις Πατάκη και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 18.30΄ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο