Συζήτηση για την επιλόχεια κατάθλιψη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (7/2)

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», συμπληρώνοντας δύο χρόνια από τη λειτουργία του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας για την περιγεννητική ψυχική υγεία, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Επιλόχεια Κατάθλιψη: Πρόληψη και Φροντίδα στην Κύηση και στη Λοχεία» σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο) και ώρα 18.00.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα, που αφορούν στη γονεϊκότητα και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας της γυναίκας στην κύηση και μετά τον τοκετό.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα. Οργανώνει δράσεις και αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες με άμεση αναφορά στη γυναίκα και την οικογένεια και βασικό άξονα την αντίληψη ότι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δε συνιστά πολυτέλεια αλλά ανάγκη και δικαίωμα κάθε πολίτη.

Η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία της Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών. Παράλληλα, έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο συνεργασιών με άλλες Μ.Κ.Ο. και ακαδημαϊκούς φορείς σε ζητήματα υγείας της γυναίκας και της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση αλλά και για την οργάνωση στο www.fainareti.gr και στο 210-9319054.