- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συναυλία Μίκη Θεοδωράκη στο Ηράκλειο (25/3)

H θρυλική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβρη, θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Αγαπημένα έργα που άφησαν ανεξίτηλο το ίχνος τους στην καρδιά του κοινού, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ακουστούν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στην Βιομηχανική Περιοχή.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει αποσπάσματα από κορυφαία έργα του μεγάλου συνθέτη:
Το «Canto General» του 1972 γραμμένο για τους αγώνες του λαού της Χιλής σε ποίηση Pablo Neruda, ένα έργο που περιόδευσε ανά τον κόσμο και έκανε πάνω από 400 παραστάσεις σε στάδια με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Ένα έργο που γεννήθηκε από την προσωπική φιλία του Μίκη Θεοδωράκη με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Χιλής Αλιέντε και τον ποιητή Pablo Nerouda λίγο πριν γίνει η δικτατορία του Πινοσέτ.
Το «Μυθιστόρημα» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη μελοποιημένο από τον Θεοδωράκη το 1968 στις φυλακές Αβέρωφ.
Το «Μαουτχάουζεν» του 1965 σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη εμπνευσμένο από τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο «Ένας Όμηρος», το θεατρικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Brendan Behan, εμπνευσμένο από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ιρλανδών, που εξυμνεί την ελευθερία και καταγγέλλει τα τραγικά αδιέξοδα του πολέμου.
Τα αποσπάσματα από τα κορυφαία αυτά έργα ερμηνεύουν η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής. Στη συναυλία συμμετέχει η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου που μελετά το έργο του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μία δεκαετία.

Πού: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, Βιομηχανική Περιοχή

Πότε: Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 20:30