Τάρτα με κατσίκι και κρούστα γιαουρτιού

Μετά την κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα, το σουβλιστό κατσικάκι ή αρνάκι της Λαμπρής σας περίσσεψε. Αξιοποιήστε τα περισσεύματα του λαμπριάτικου τραπεζιού φτιάχνοντας μια γευστική και άκρως λαχταριστή τάρτα.

Υλικά:
1 φύλλο για πίτα, κουρού ή κρούστας
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμ. σκληρό τυρί τριμμένο
κατσίκι ή αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο
2 ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο που καίει το κατσίκι ή το αρνί για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαιντανό και σιγοβράζετε για ακόμη 15 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρετε την κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά ούτως ώστε το φαγητό πιει τα υγρά του. Σε ένα μπολ ρίχνετε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και τυριού για την κρούστα και το απλώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Πασπαλίζετε το σουσάμι. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά έως ότου η βάση ψηθεί καλά και πάρει χρώμα η κρούστα.