Αρχική Infokids Συνταγές Τάρτα φράουλας... τόσο γλυκιά... τόσο απολαυστική!

Τάρτα φράουλας... τόσο γλυκιά... τόσο απολαυστική!

 Μπορεί η Μάγια να είναι ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών αλλά ξέρει πολύ καλά τι της αρέσει και τι όχι.  Να π.χ. προχθές δεν ήθελε, λέει, να φάει τον αρακά γιατί δεν της άρεσε και σήμερα εξέφρασε την επιθυμία να φάει φραουλίτσες, γιατί είναι όπως λέει το αγαπημένο της γλυκό. Γλυκό; - Μα, η φράουλα δεν είναι γλυκό είναι φρούτο Μάγια μου, είπε γελώντας ο Αλέξης, ο 5χρονος αδερφός της. - Όχι είναι γλυκό! Η μαμά μου είπε να δοκιμάσω αυτό το ωραίο γλυκό, που ήταν οι φράουλες... Αν θέλετε εσείς και τα παιδιά σας να δοκιμάσετε αυτό το τόσο απολαυστικό φραουλογλυκάκι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω...

Συστατικά
500 γραμμάρια φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
Για τη ζύμη
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
Για την κρέμα
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το λοβό της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα. Για να σερβίρετε, γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τις φράουλες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες κομμάτια. Καλύτερα να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγο πριν τις σερβίρετε, για να μείνει τραγανή η βάση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.