- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα μεταμεσονύχτια… Καλαμαράκια της Άννας!

 Η Άννα πετάχτηκε από τον ύπνο της αξημέρωτα, δίπλα της ο Μάριος κοιμόταν ατάραχος. Σηκώθηκε ταραγμένη και κοίταξε στο δωμάτιο των παιδιών, που επίσης κοιμόντουσαν σαν πουλάκια. Σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπό της και αγχωμένη κατευθύνθηκε  προς την κουζίνα… άνοιξε το συρτάρι πήρε ένα μαχαίρι…, άνοιξε την κατάψυξη πήρε το σακουλάκι και έτρεξε στον νεροχύτη. Η Άννα ξέχασε να βγάλει τα καλαμαράκια από την κατάψυξη, θα προλάβει άραγε να τα ξεπαγώσει;

Συστατικά

1 κιλό καλαμαράκια σε μικρές ροδέλες ή και ολόκληρα (καλά καθαρισμένα)
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες αλεσμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, έπειτα ρίχνουμε τα καλαμαράκια με το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη και λίγο χλιαρό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Παράλληλα βράζουμε και το κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό που μας αρέσει  σε ξεχωριστή κατσαρόλα, το προσθέτουμε στα καλαμαράκια και ανακατεύουμε το μίγμα.