- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου μαζεύουμε μανιτάρια στη Τσαγκαράδα Πηλίου

Το φθινόπωρο θεωρείται μια από τις καλύτερη χρονικές στιγμές για να επισκεφθείτε την Τσαγκαράδα. Το πυκνό δάσος είναι διάσπαρτο με κάθε είδους οπορωφόρα δένδρα και κήπους με άγρια και καλλιεργούμενα φυτά και λουλούδια. Έχει πανοραμικές θέες προς το Αιγαίο, τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και ένα μοναδικά μαγευτικό περιβάλλον. Διαθέτει δύο καταπληκτικές παραλίες και έναδίκτυο καλντεριμιών και μονοπατιών μέσα από τα οποία ο περιπατητής μπορεί να ανακαλύψει την ομορφιά των παλιών ή ανακαινισμένων αρχοντικών και των νεόδμητων παραδοσιακών κτιρίων, τα οποία καταμαρτυρούν την πλούσια και σπουδαία παράδοση και ιστορία της.

Μόλις ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια, κάνουν την εμφάνισή τους τα νεαρά μανιτάρια που κρύβονται επιμελώς κάτω από τα πεσμένα ξερά φύλλα. Τα μανιτάρια είναι εξαιρετικά σε γεύση αλλά και πλούσια σε διατροφική αξία. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται προοδευτικώς ο αριθμός των ατόμων που μαζεύουν μανιτάρια στο δάσος καθώς η όλη διαδικασία προσφέρει ευκαιρία για κίνηση, για παρατήρηση και για επαφή με τις χιλιάδες μορφές ζωής που συμβιώνουν στο δάσος. Οι λάτρεις των μανιταριών, εφοδιάζονται με το καλαθάκι και το σουγιά τους, εξορμώντας στη φύση προς αναζήτηση της γαστρονομικής λιχουδιάς.

H Tσαγκαράδα είναι ένας κατεξοχήν προορισμός για τους λάτρεις της μανιταρογνωσίας. Ειδικότερα, τα σαββατοκύριακά του Οκτωβρίου ο παραδοσιακός ξενώνας “ΑΜΑΝΙΤΑ” διοργανώνει σεμινάρια αφιερωμένα στην μανιταρογνωσία. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο του Πηλίου, θα ανέβουν στα βουνά της περιοχής και θα ψάξουν κάτω από τα δέντρα για να βρούν, να αναγνωρίσουν και να φωτογραφίσουν όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα γεμίσουν τα καλάθια τους μόνο με τα φαγώσιμα και θα τα απολαύσουν στον ξενώνα δίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.Τα καλογεράκια, οι βασίλες, οι γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια αλλά και τα ζουρλομανίταρα μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε αλλά και να τα ανακαλύψουμε.

Τα σεμιναρία μανιταρογνωσίας διεξάγονται:

Παρασκευή 7 – Κυριακή 9 Οκτωβρίου
Παρασκευή 14 – Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Ο Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, που λειτουργεί στην καταπράσινη Τσαγκαράδα Πηλίου, φιλοδοξώντας να προσφέρει εκτός από σπιτική φιλοξενία και μια πραγματική ‘εμπειρία Πηλίου’. Αποτελεί δανικό προορισμό για χαλαρωτική διαμονή σε αρχοντικό περιβάλλον με ονομαστό πρωινό. Διοργανώνει θεματικά Σαββατοκύριακα με πεζοπορίες, ήπιες δραστηριότητες στη φύση, συλλογή καρπών και άγριων χόρτων, κυνήγι μανιταριών, γαστρονομία. Τα ευρύχωρα καθιστικά του Ξενώνα, επιπλωμένα λιτά με αντίκες, δημιουργούν μια άνετη και ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα.

Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τηλ. 24260 49707, 210 8991484