Τα σχολεία πάνε σινεμά!

Μία σειρά κινηματογραφικών προβολών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζει στο Ολύμπιον και το Μουσείο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής του δραστηριότητας. Ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα, δράσεις γνωριμίας αλλά και εξοικείωσης των παιδιών με την 7η τέχνη, καθώς και ειδικά σεμινάρια για την ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, συνθέτουν το εκπαιδευτικό προφίλ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολών ταινιών εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που πραγματοποιείται στο Ολύμπιον. Οι ταινίες επιλέγονται με γνώμονα την ηλικία των θεατών, την καταλληλότητα του θέματος και την καλλιτεχνική αρτιότητά τους. Οι προβολές κλείνονται τηλεφωνικά από τα σχολεία στο γραφείο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η επιλογή της ταινίας γίνεται από κατάλογο διαθέσιμων ταινιών, ο οποίος ανανεώνεται συχνά.

Πληροφορίες
Υπεύθυνη προγράμματος: Νίκη Χουλιάρα τηλ. 2310-378636. Αναλυτικός κατάλογος των ταινιών στο www.filmfestival.gr. Τιμή εισιτηρίου: 4 Ευρώ

Νεανική Οθόνη & Docs for kids

Πρόκειται για τα ιδιαίτερα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δεκαήμερης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αντίστοιχα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελούνται από ταινίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια κ.ά.). Η εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε το 2008 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, έχει μέχρι σήμερα φιλοξενήσει οκτώ ειδικές σειρές μαθητικών προβολών ποικίλου περιεχομένου.

Υπεύθυνη προγράμματος: Μπέττυ Σεμακούλα τηλ. 2310-378631
Είσοδος Ελεύθερη

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μουσείο Κινηματογράφου μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Πρόκειται για εκπαιδευτικές προτάσεις που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να επιλέξει το πρόγραμμα που αντιστοιχεί στους επιδιωκόμενους εκπαιδευτικούς στόχους. Οι στατικές και οι κινούμενες εικόνες, οι ήχοι και τα κινηματογραφικά αντικείμενα δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό έτσι ώστε οι νεαροί επισκέπτες να ταξιδέψουν τόσο στις απαρχές της κινούμενης εικόνας όσο και στη μαγεία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις ταινίες των αρχών του 20ου αιώνα μέχρι τις σύγχρονες κινηματογραφικές παραγωγές.

Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρία Παπασωτήρη (τηλ. 2310-508398). Αναλυτική περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο www.filmfestival.gr. Τιμή εισιτηρίου: 2 Ευρώ.