Τα σχολικά κυλικεία στο πλάι των παιδιών

Έχετε σκεφτεί κάποια στη στιγμή στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς τι προσφέρουν τα κυλικεία στην οικονομική κρίση;
Σε αυτή τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, στους δύσκολους καιρούς της ανέχειας, της εκμηδένισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και της αναζήτησης του αυτονόητου, η Ομοσπονδία των Σχολικών Κυλικείων, αγωνίζεται να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τα σχολικά κυλικεία απευθύνονται στους μαθητές. Δυστυχώς τα παιδιά είναι οι αποδέκτες της κρίσης. Είναι οδυνηρό να υπάρχουν εν έτη 2012 μαθητές που πεινούν, και εν τέλει να λιποθυμούν στις αυλές των σχολείων. Δεν λύνεται το πρόβλημα όταν το κρύβουμε και κυρίως όταν το αμφισβητούμε.

Καταγγελίες σοκ, όπως “μαθητής έψαχνε στα σκουπίδια του σχολείου” δημιουργούν οργή και θυμό. Οι επαγγελματίες κυλικειάρχες στέκονται εμπράκτως σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, δίνοντας δωρεάν φαγητό στα παιδιά.
Προσπάθεια όλων των εργαζομένων, είναι η στήριξη των μικρών μαθητών. Ποιος άλλωστε μπορεί να διαβάσει, να παίξει, να βγει στο δρόμο εκεί που η ζωή τρέχει, αν πρώτα δεν έχει κάτι σημαντικό… δεν έχει φάει;
Σε αυτή λοιπόν την τιτάνια προσπάθεια, στήριξης της ψυχής και του σώματος των παιδιών, θέλουμε αρωγούς ολόκληρη την κοινωνία.
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό.


“Ο ρόλος του κυλικείου στην οικονομική κρίση”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων σε συνεργασία με το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Ν. Αττικής διοργανώνει το 4ο Συνέδριό της το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στο κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα).