Αρχική Infokids Συνταγές Τα τρίγωνα με Κρέμα γίνονται ανάρπαστα

Τα τρίγωνα με Κρέμα γίνονται ανάρπαστα

Σαββατοκύριακο πριν τη μεγάλη νηστεία του Πάσχα και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει βούτυρο λιωμένο και ζουμερή κρέμα. Κάντε έκπληξη σε όλους προσφέροντάς τους ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της βορείου Ελλάδος. Τα γευστικότατα τρίγωνα Πανοράματος.

Υλικά• 500 γραμμ. φύλλο κρούστας
• 2/3 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
• 1 1/2 κούπα ζάχαρη
• 1 φλιτζ. νερό
• χυμό από ½ λεμόνι

για τη γέμιση• 2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
• Αμυγδαλόψιχα (χοντροκομμένη και καβουρδισμένη)

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κροκάδια
• 2 κούπες γάλα
• λίγη βανίλια
• 2 κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια
• 1 κούπα σαντιγύ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βουτυρώστε τη μισή επιφάνεια, αλείψτε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώστε το άλλο μισό επάνω σ' αυτό. Βουτυρώστε και πάλι το μισό και διπλώστε άλλη μια φορά προς την ίδια κατεύθυνση. ΄Ετσι σχηματίζεται μια μακριά λωρίδα. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Για να κάνετε μικρά τρίγωνα, κόψτε τα φύλλα στη μέση και στο κάθε μισό φύλλο, κάντε δύο διπλώματα, όπως και προηγουμένως. ΄Ετσι δημιουργείται μια στενόμακρη λωρίδα, που αλείφεται όλη με βούτυρο. Σηκώστε τη μια άκρη κάθε λωρίδας και διπλώστε, ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Συνεχίστε διπλώνοντας πολλές φορές, μια δεξιά και μια αριστερά, ώσπου να τελειώσει η λωρίδα. Το φύλλο που περισσεύει, κόψτε το και πετάξτε το. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Ανάλογα με τον αριθμό των φύλλων, γίνονται ισάριθμα μεγάλα τρίγωνα ή διπλάσια μικρά.

Βάζετε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί με την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώστε τις επιφάνειες και ψήστε τα τρίγωνα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Βγάλτε τα από το φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σκίζετε το επάνω μέρος κι αφαιρείτε με προσοχή αρκετό από το εσωτερικό, ώστε να δημιουργηθούν χωνιά. Αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο. Βράστε 5΄ τα υλικά για το σιρόπι και ραντίζετε. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Όταν κρυώσει, βάλτε τη σε κορνέ και γεμίστε τα χωνιά. Πασπαλίζετε την άκρη της κρέμας με αμυγδαλόψιχα. Φυλάξτε τα στο ψυγείο. Εναλλακτικά, γεμίστε τα χωνιά με παγωτό. Γεμίστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε κι αφήστε τα να σταθούν στην κατάψυξη, όχι περισσότερο από 15'. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε πιατέλα και σερβίρετε.

Βήμα βήμα για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά επί 15'-20', ανακατεύοντας συνεχώς. Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο. (Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την, προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και προσθέστε το στην κρέμα. Συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να πήξει. Αν η κρέμα σβολιάσει, περάστε την από λεπτή σίτα ή χτυπήστε τη λίγο στο μπλέντερ). Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη. ΄Οταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγύ.
Κατ' άλλον τρόπο, φτιάξτε την κρέμα ως εξής: Σε μικρή βαθουλή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα. Ανακατεύοντας ζωηρά, ρίξτε μεμιάς το καυτό γάλα. Βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με τη βανίλια, ρίξτε μέσα λίγη από τη ζεστή κρέμα, ανακατέψτε καλά κι αδειάστε τα στην υπόλοιπη κρέμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράστε την κρέμα 3'-4' ακόμη. ΄Οταν κρυώσει, ανακατέψτε με τη σαντιγί. Βάλτε τη σε μπολάκια και σερβίρετέ την κρύα ή χρησιμοποιήστε τη, για να φτιάξετε τούρτες, τρίγωνα, κορνέ και άλλα γλυκίσματα. Διατηρείται στο ψυγείο 2 μέρες. Μη βάλετε την κρέμα στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το αλεύρι με κορν φλάουρ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.