- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα Τρίκαλα μάς καλούν σε ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

Σε 10 μέρες ξεκινάει το μοναδικό και πιο παραμυθένιο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Αϊ Βασίλη και των Ξωτικών…

Τα Τρίκαλα όμως από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, «μεταμορφώνονται» σε πόλη της Χαράς και της Φιλοξενίας, Με τις παράλληλες δράσεις, εκθέσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ο «Μύλος των Ξωτικών» επιβεβαιώνει ότι είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα σπάνιο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα… ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στις 19:30 στο Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων». Είναι χαρακτηριστικό ότι έρχεται για πρώτη έρχεται φορά στην Θεσσαλία και η εξαιρετική συλλογή των δεκάδων εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά θεωρείτε παγκοσμίως αξιόπιστη.

Βασικός φετινός στόχος της οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου των Ξωτικών» ήταν να προσφέρει στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε όλους τους επισκέπτες ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Ενισχύθηκε επιπλέον η διαδραστικότητα των εργαστηρίων με εκπαιδευτικά θέματα ενώ ταυτόχρονα επιτεύχθηκε και η εξαιρετική συνεργασία με το συγκεκριμένο Μουσείο.


Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή με δεκάδες εντυπωσιακά εκθέματα που ξεκινούν από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, τον “κινηματογράφο” του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και φτάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013 από 10:00 έως 14:30 και από τις 17:00 έως τις 21:00.