«Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» από 8/3 στους κινηματογράφους

«Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» αφηγούνται μια αισιόδοξη ιστορία συλλογικότητας με αφορμή ένα ταξίδι στην Τανζανία που δεν θα γίνει ποτέ. Ο πολυβραβευμένος, γεννημένος στη Μασσαλία Γαλλοαρμένιος σκηνοθέτης Robert Guédiguian εμπνέεται από το ποίημα του Victor Hugo «Καλοί που είν’ οι φτωχοί» και θίγει τις αξίες μιας κοινωνίας σε κρίση σε μια επίκαιρη και γεμάτη θετικά μηνύματα ταινία.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Lux 2011, ενώ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Valladolid.

Λίγα λόγια για την ταινία

Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Robert Guédiguian
Σενάριο: Jean-Louis Milesi, Robert Guédiguian
Παραγωγή: Robert Guédiguian
Φωτογραφία: Pierre Milon (Afc)
Μοντάζ: Bernard Sasia
Κοστούμια: Juliette Chanaud
Πρωταγωνιστούν: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Maryline Canto, Grégoire Leprince-Ringuet
Διάρκεια: 90’

8 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας