Τι μοσχοβολάει στο σπίτι; Ρεβιθόσουπα πασπαλισμένη με κανέλα

“Μαμά, τι φαγητό έχεις φτιάξει σήμερα; Το σπίτι μυρίζει τόσο διαφορετικά!…” Έπειτα από λίγο… “Μμμμ, τι μοσχομυρίζει σήμερα στο σπίτι; Μα, κανέλα είναι αυτή;” “Πλύνετε χέρια και όλοι στο τραπέζι…” λέει η μαμά με ένα πονηρό γελάκι… Σας έχω μια έκπληξη, που ελπίζω να μη σας αφήσει διόλου παραπονεμένους, γευστικά εννοώ… Και μάλλον έχει δίκιο, γιατί όσπρια με μια νότα τζίντζερ, σαφράν και κανέλα δεν έχει ξαναγίνει… Τέτοια μοσχοβολιά, απίθανη γεύση και χορταστική απόλαυση λίγες φορές μπορεί να συνδυαστεί σε μια ταπεινή σούπα από όσπρια.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κανέλα
¼ κ.σ τζίντζερ σε σιρόπι ή 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 πρέζα σαφράν
1 φύλλο σέλινο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
125 γρ. ρεβίθια (που τα έχουμε μουλιάσει από το βράδυ σε νερό)
400 γρ. τομάτες ζεματισμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια σπανάκι σε φύλλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το λάδι και σοτάρετε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά. Προσθέτετε την κανέλα, το τζίντζερ και το σαφράν και τα αφήνετε να βράσουν για ακόμα 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό των λαχανικών, τα ρεβίθια, τις τομάτες και μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για 30-35 λεπτά ακόμα. Προσθέστε αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και βράστε μέχρι να μαραθεί.