Τι τζιν σας ταιριάζει

Το τζιν, η αμερικάνικη στολή των καουμπόηδων και της εργασίας, που κατέκτησε όλο τον κόσμο από τη δεκαετία του ’50, είναι ίσως το πιο πολυφορεμένο ρούχο κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Ιδανικό για τις καθημερινές και casual εμφανίσεις αλλά και ένα κομμάτι που εύκολα μεταμορφώνεται σε ένα glamour βραδινό σύνολο. Ωστόσο για να σας κολακεύει πρέπει να διαλέξετε το σωστό σχέδιο ανάλογα με τον σωματότυπό σας.

Στην αγορά του τζιν επιλέγετε πάντα καλής ποιότητας ύφασμα. Προσέξτε να μην είναι πολύ ελαστικό γιατί μπορεί να χάσει τη φόρμα του μετά από μερικά πλυσίματα.

Για γυναίκες με τον σωματότυπο “αχλάδι” ιδανικό είναι το τζιν με ψηλή μέση. Κολακεύει τους γλουτούς και τις καμπύλες ενώ καλύτερα να αποφύγετε τζιν με πολλά διακοσμητικά, ειδικά στο πίσω μέρος γιατί προσθέτουν όγκο στο σώμα.

Το παντελόνι καμπάνα ταιριάζει πολύ σε γυναίκες με τον σωματότυπο “κλεψύδρα”. Δείχνει πιο λεπτή τη σιλουέτα σε όσα σημεία χρειάζεται και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις σέξι καμπύλες.

Για ψηλές και λεπτές γυναίκες προτείνουμε στενά τζιν σε ίσια γραμμή. Ακολουθούν τη γραμμή του σώματος και γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε κάποιο που να έχει καλή εφαρμογή.

Σε γυναίκες με λίγα κιλάκια παραπάνω ταιριάζουν καλύτερα τα σκουρόχρωμα τζιν, τόσο σε ίσια γραμμή όσο σε στιλ παντελονιού. Οι λεπτές γραμμές τζιν κολακεύουν το σώμα αφού δημιουργούν την ψευδαίσθηση πιο ψηλού ποδιού. Αν προτιμήσετε ένα πιο φαρδύ τζιν συνδυάστε το με τακούνια και αξεσουάρ για να μη χάσετε τη θηλυκότητά σας.

Skinny jeans και παντελόνια σε ίσια γραμμή είναι τα ιδανικά για όσες είναι λεπτοκαμωμένες. Σε αυτούς τους σωματότυπους καλό είναι να αποφεύγονται τα χαμηλοκάβαλα τζιν και τα ρεβέρ γιατί σας δείχνουν πιο κοντές.