- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τι τύπο δέρματος έχεις; Μάθε και φρόντισέ το ανάλογα

Επειδή είναι λίγο δύσκολο στις εποχές που ζούμε να βρούμε το χρόνο, αλλά και τα χρήματα για τακτικές επισκέψεις σε κάποια αισθητικό, ας μην παραβλέπουμε όσα μπορούμε να κάνουμε οι ίδιες προκειμένου να φροντίσουμε αξιοπρεπώς την επιδερμίδα μας.

Όλες λίγο πολύ γνωρίσουμε τι τύπο δέρματος έχουμε και σίγουρα κάπου έχουμε διαβάσει για τις ανάγκες του και την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται.

Τώρα όμως, θα σου δώσουμε και ένα έξτρα tip για να σιγουρευτείς και μόνη σου για τον τύπο σου. Δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από ένα χαρτομάντιλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τη καθημερινή σου ρουτίνα: Δηλαδή θα πλύνεις το πρόσωπό σου με το καθαριστικό που χρησιμοποιείς καθημερινά. Στη συνέχεια θα περιμένεις 15 λεπτά και στη συνέχεια φτάνει η στιγμή για το χαρτομάντιλο, το οποίο θαπιέσεις για 5 δευτερόλεπτα στο δέρμα σου.
Και τώρα έφτασε η ώρα των αποκαλύψεων.

Έχεις φυσιολογικό/ μικτό δέρμα αν:
Η υφή του είναι απαλή και οι πόροι που εμφανίζονται έχουν μέτριο μέγεθος. Οι λιπαρές κηλίδες που θα μείνουν στο χαρτομάντιλο θα περιορίζονται στο μέτωπο και την μύτη, τη λεγόμενη T-zone.

Έχεις λπαρό δέρμα αν:
Δυσανασχετείς για τη γυαλάδα του, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Στο τεστ με το χαρτομάντιλο, θα δεις τις λιπαρές κηλίδες σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του.


Έχεις ξηρό δέρμα αν:

Δεν δεις καθόλου λιπαρές κηλίδες πάνω στο χαρντομάντιλο. Άλλα σημάδια που θα σε κατευθύνουν είναι τα εξής: το πρόσωπό σου μάλλον έχει λεπτές ρυτίδες, κοκκινωπές κηλίδες και ξεφλουδίζει εύκολα.

Φροντίδα κατ’ οίκον
Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι; Γιατί όχι; Άλλωστε πολλές γυναίκες παλαιότερα συνήθιζαν να περιποιούνται μόνες τους στο σπίτι την επιδερμίδα τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Τι θα χρειαστείς: μία κατσαρόλα, νερό, μία πετσέτα, δύο μπατονέτες, αντισηπτικό και το ενυδατικό προϊόν που χρησιμοποιείς.

Καθαρισμός προσώπου βήμα-βήμα
– Βάλε το νερό να βράσει.
– Βρέξε την πετσέτα και τοποθέτησέ τη στο κεφάλι σου.
– Σκύψε πάνω από τον ατμό για 2 – 3 λεπτά.
– Κάνε απαλό μασάζ ώστε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα.
– Τώρα που η επιδερμίδα σου έχει μαλακώσει αρκετά, θα μπεις σε πειρασμό, αλλά πρόσεξε, μην σπας σπυράκια με τα χέρια: χρησιμοποίησε τις μπατονέτες και το αντισηπτικό.
– Βάλε ενυδατική μάσκα.
– Βγάλε τη μάσκα και άπλωσε στο πρόσωπό σου ενυδατική κρέμα με απαλές κινήσεις.