Τουρλού, η καλοκαιρινή πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων!

Το τουρλού είναι εύκολο φαγάκι με λίγα λιπαρά και γεμάτο βιταμίνες που είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Η καλύτερη επιλογή φαγητού για τα παιδιά που δυσκολεύονται να φάνε λαχανικά καθώς μαλακώνουν και κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα αφήνοντας μια γεύση μοναδική.

Υλικά

3 κολοκυθάκια μέτρια
3 μελιτζάνες μέτριες
3 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 πιπεριές κέρατα
2 μεγάλες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
χυμός από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα λαχανικά μας, περιχύνουμε με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Ρίχνουμε μια κουταλιά μαιντανό και ανακατεύουμε ξανά. Το τουρλού μας είναι έτοιμο.