- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το αγόρι που κολύμπησε να φτάσει το φεγγάρι

Μερικές φορές τα παραμύθια σε αγκαλιάζουν και σε συντροφεύουν σε ένα μαγικό παραμύθι, ένα παραμύθι τόσο σημαντικό όσο η ίδια η ζωή. “Το αγόρι που κολύμπησε να φτάσει το φεγγάρι” είναι μια υπέροχη ιστορία, που θα συγκλονίσει όχι μόνο τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους…

Η υπόθεση με λίγα λόγια
Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα νησάκι που το έλεγαν Απουσία ζούσε ο μικρός Στέργιος μαζί με το σκυλάκι του, τον Παυσανία. Το νησί είχε λιγοστούς κατοίκους, που ασχολούνταν κυρίως με την αγροτική ζωή. Το παιδί ήταν φτωχό, αλλά οι κάτοικοι του διπλανού χωριού τού έδιναν ρούχα και τρόφιμα. Όλοι οι κάτοικοι της Απουσίας αγαπούσαν τον Στέργιο, γιατί ήξεραν πως πριν από λίγα χρόνια οι γονείς του παιδιού είχαν πνιγεί στη θάλασσα μια νύχτα με πανσέληνο. Οι χωριανοί τού είπαν πως οι γονείς του είχαν πάει ένα μακρινό ταξίδι μέχρι το φεγγάρι. Έτσι, ο μικρός κάθε φορά που είχε πανσέληνο έριχνε στη θάλασσα έναν ανθό πικροδάφνης, για να συντροφεύει τους γονείς του στο ταξίδι τους. Η πικροδάφνη ήταν το αγαπημένο λουλούδι των γονιών του, γιατί πίστευαν πως ομόρφαινε τις έρημες γωνιές κάθε τόπου. Επίσης, πίστευαν πως στη ζωή ερχόμαστε για να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο ταξίδι…
Για μερικούς το ταξίδι κρατάει μια ζωή, για άλλους δυο στιγμές, ενώ για το μικρό Στέργιο αυτό το ταξίδι ήταν ένα καλοκαιρινό βράδυ με πανσέληνο. Μέσα σε λίγες ώρες έμαθε πράγματα για τους ανθρώπους και τον κόσμο που ποτέ δεν είχε φανταστεί, συνάντησε πλάσματα που δεν ήξερε ότι υπάρχουν, μα πάνω απ’ όλα έμαθε πως, αν στο ταξίδι σου έχεις για οδηγό την αγάπη, τότε θα φτάνεις πάντα στον προορισμό σου.

Συγγραφέας: Ελίζα Μπακοπούλου
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ελίζα Μπακοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1983. Σπούδασε σεφ και, με βοηθό τη φαντασία της, μαγειρεύει… ιστορίες για παιδιά και για μεγάλους.
Η Ελίζα θέλει να μας μιλήσει για τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα κι εύκολα ξεχνάμε την αξία τους, κυρίως όμως να αφιερώσει στα παιδιά παραμύθια γεμάτα με αγάπη, αλληγορίες και συμβολισμούς που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή!
Από τις εκδόσεις Τετράγωνο ήδη κυκλοφορεί το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΛΤΣΟΥ.

Και για τον εικονογράφο
Ο εικονογράφος Βασίλης Γρίβας γεννήθηκε στη Λαμία το 1967. Από πολύ μικρός ζωγράφιζε, με ιδιαίτερη αδυναμία στους τοίχους του σπιτιού του… Σπούδασε Ιστορία τέχνης στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, καθώς και της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Εικονογράφησης Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Ο Αίσωπος». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εικονογράφος και ζωγράφος. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε δύο ατομικές. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 παιδικά βιβλία.
Ο Βασίλης φιλοτέχνησε ήδη τις εικονογραφήσεις τεσσάρων παραμυθιών των εκδόσεων Τετράγωνο: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΤΑ ΞΩΤΙΚΟΠΑΠΟΥΤΣΑ και ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ε.Ε. – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Διεύθυνση Πειραιώς 123 & Ευρυσθέως 2, Αθήνα 118 54
Τηλ. 210 34 76 857, Φαξ 210 34 76 826
Ε-mail: [email protected]