Το γράμμα του Κεν προς την (οικολογική πλέον) Barbie

“Η Barbie μπήκε στο σωστό δρόμο και η Mattel δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει ξυλεία από αρχέγονα δάση για τις συσκευασίες της!

Μία μεγάλη νίκη που ανήκει ολοκληρωτικά στους cyber-ακτιβιστές της Greenpeace που από την πρώτη στιγμή που χώρισα την Barbie, βρέθηκαν στο πλευρό μου! Νιώθω απέραντη συγκίνηση όταν σκέφτομαι τα 500.000 email διαμαρτυρίας που έστειλαν στη Mattel, ζητώντας να σταματήσει να επιτρέπει στην Barbie να καταστρέφει τα δάση της Ινδονησίας μόνο και μόνο για να τυλίγεται σε φτηνές, ροζ συσκευασίες! Και τελικά απέδειξαν πόση δύναμη έχουν τα ‘κλικ’!

Οι cyber-ακτιβιστές είναι άνθρωποι σαν κι εσάς που συμμετέχουν, αντιδρούν, επεμβαίνουν και αναγκάζουν ακόμα και τις πιο μεγάλες εταιρίες, σαν τη Mattel, να σταματήσουν τις καταστροφικές τους συνήθειες!”

Σ’ ευχαριστώ,
Κεν

Αν σας έχει προκαλέσει έκπληξη και απορία το παραπάνω γράμμα, εμείς θα σας το επιβεβαιώσουμε. Ο αγαπημένος της Μπάρμπι Κεν αισθάνεται πολύ χαρούμενος που η φίλη του θα γίνει κατά κάποιο τρόπο… οικολογική. Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι καταστρέφει τροπικά δάση, ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια της, ανάμεσά τους και η διάσημη κούκλα Μπάρμπι, θα συσκευάζονται στο εξής κατά το μεγαλύτερο μέρος τους με ανακυκλωμένο χαρτί.

Η Mattel ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2011, το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το ποσοστό αυτό θα ανέλθει σε 85% έως το 2015.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να «προχωρήσει στη χρήση χαρτιού που προέρχεται από δάση αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Mattel, Λίζα Μαρί Μποντζιοβάνι, λέγοντας ότι η εταιρία προτίθεται στο εξής «να αποφύγει τις παρθένες ίνες επίμαχης προέλευσης».

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε η Greenpeace, λέγοντας ότι διέθετε στοιχεία ότι οι συσκευασίες της εταιρείας προέρχονταν από χαρτί που φτιαχνόταν από τα τροπικά δάση της Ινδονησίας.

Η οργάνωση τόνισε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη Mattel για να διασφαλίσει ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της και πρόσθεσε ότι θα ενθαρρύνει και άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, κυρίως τη Disney και τη Hasbro να αναλάβουν παρόμοιες δράσεις για την προστασία των τροπικών δασών.