- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το “Εργαστήριο Φτερό” μάς περιμένει με νέες δραστηριότητες

To “Εργαστήριο Φτερό” ανοίγει και φέτος τα φτερά του με ένα νέο πρόγραμμα γεμάτο με δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά απο 2,5 εως 10 ετών αλλά και για ενήλικες.
Με όχημα την τέχνη και το παιχνίδι τα παιδιά χρησιμοποιώντας το σώμα το νου και την ψυχή, γνωρίζουν νέους τρόπους έκφρασης, μαθαίνουν και ανακαλύπτουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους μέσα από από δημιουργικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα πάνω στις αρχές της βιωματικής μάθησης.
Τέλος, σε μια προσπάθεια ουσιαστικής ανταπόκρισης στις εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους λειτουργεί το πρόγραμμα δραματοθεραπείας και το πρόγραμμα συμβουλευτικής οικογένειας τα οποία στοχεύουν στην υποστήριξη γονιών και παιδιών μέσα από ατομικές ή/και ομαδικές εκπαιδευτικές και θεραπευτικές διεργασίες.

HIPITI-HOP: Παρασκευή 5-6μμ

(ΧΙΠΙΤΙΧΟΠ) Μια νέα ομάδα κίνησης που στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση του σώματος και του πνεύματος του παιδιού. Συνδυάζει το hip-hop, την μουσικοκινητική, τον αυτοσχεδιασμό και την γυμναστική, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει το σώμα και αναπτύσσει την ομαδικότητα. Τα παιδιά σταδιακά εξοικειώνονται με τα βήματα του hip-hop και του χορού διασκεδάζοντας και διοχετεύοντας δημιουργικά την αστείρευτη ενέργεια τους.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Παρασκευή 5-7:30μμ

Το παιχνίδι είναι πολύτιμο για τα παιδιά! Σημαίνει απόλαυση, μάθηση, διέξοδο, επικοινωνία και απαιτεί καθολική συνεργασία όλων των λειτουργιών: της σκέψης της δράσης και των συναισθημάτων. Στις σύγχρονες συνθήκες ζωής ο χρόνος και χώρος του παιχνιδιού με συνομήλικους δυστυχώς έχει περιοριστεί δραστικά. Το Φτερό θα λειτουργήσει φέτος και σαν χώρος παιχνιδιού, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά και την παρέα τους με την επίβλεψη των εμψυχωτών να παίξουν ελεύθερα ατομικά αλλά και ομαδικά παιχνίδια, να χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια αλλά και τα υλικά του εργαστηρίου αλλά και να συμμετέχουν σε παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια στην αυλή.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ (Όλο το χρόνο)
Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά κάθε ηλικίας.
Ο μικρός μας λαχανόκηπος φυτεύεται κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο με διάφορα οπωροκηπευτικά, μυρωδικά και φρούτα. Τα παιδιά παίρνουν μεγάλη ικανοποίηση από τις εργασίες σε όλα τα στάδια καλλιέργειας, αλλά και όταν οι κόποι τους ανταμείβονται κατά τη διάρκεια της συγκομιδής!

ΦΤΕΡΟ
Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης,
Μ. Μουσούρου 7, Μετς
Τηλ. 210-9247182, 6942202939