Το “Μελτεμάκι” σε περιοδεία

«Το Μελτεμάκι», η υπέροχη κομεντί του Παντελή Χορν, που θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο», αρχίζει τις παραστάσεις του στις 5 Ιουλίου.
Το έργο θα παιχτεί στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» από την Τρίτη 5/7 μέχρι και την Κυριακή 10/7 και θα ακολουθήσει περιοδεία στη Θεσσαλία, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η παράσταση φιλοδοξεί να ταξιδέψει τον θεατή με ένα καραβάκι στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, για να αποδράσει έστω για λίγο, από τα προβλήματα και την αγριότητα της εποχής μας.
Το «Μελτεμάκι» διαδραματίζεται σε μια νησιώτικη αμμουδιά και είναι γεμάτο τρυφερότητα, συγκίνηση, νοσταλγία, κωμικά επεισόδια κι έναν διάχυτο ερωτισμό που θα προκαλέσει με τον ερχομό του ένα «θηλυκό» μελτεμάκι, για να ταράξει τις σχέσεις των ηρώων, με καυγάδες, ζήλειες και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά μπερδέματα.

Στις ερωτικές τρικυμίες θα συμβάλει κι ένας «τραμουντάνας» με τη μορφή μιας τροφαντής νεαρής χήρας.

Ένα παλιό γραμμόφωνο και οι τσαμπούνες των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου συνοδεύουν τις διαθέσεις των ηρώων, με συντροφιά το κύμα, τα γλαροπούλια και τα αστέρια.
Το «Μελτεμάκι» είναι γραμμένο με πολύ μαστοριά, άριστη θεατρική δομή, σπαρταριστό λόγο, έξυπνες ανατροπές, που προκαλούν άφθονο γέλιο, ωραίους θεατρικούς χαρακτήρες και θεωρείται η ωραιότερη κομεντί της ελληνικής δραματουργίας.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Κώστα Τσιάνου. Το σκηνικό έγινε από το εργαστήρι του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Τα κοστούμια σχεδίασε η Ρίκη Τσικαρδώνη. Η εικαστική παρέμβαση στο σκηνικό είναι του ζωγράφου Χρήστου Παπανικολάου.

Οι μουσικοί: Σπύρος Καβαλιεράτος (κιθάρα – λαγούτο), Μιχάλης Μαντέλας (κλαρινέτο, βιολί, ακορντεόν) και ο Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), έπαιξαν σε τρία τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπαλαμώτης.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά η Νικολέττα Βλαβιανού, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χριστίνα Μαξούρη, Γεράσιμος Μιχελής, Ελένη Ουζουνίδου και η Τζίνη Παπαδοπούλου.

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΛΑΡΙΣΑΣ)
Γεωργιάδου 53 (ΜΥΛΟΣ ΠΑΠΠΑ)Λάρισα
Τηλ:2410-621209, 2410-624086