- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το νέο µανιφέστο του µοναδικού Εσσέλ: Αγωνιστείτε!

Το «Αγανακτήστε!» του Στεφάν Εσσέλ, που πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2010, έγινε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό εκδοτικό φαινόµενο, και ενέπνευσε τα λαϊκά κινήµατα σε όλη την Ευρώπη. Η οικονοµική κρίση ήταν µια αφορµή για να αποκαλυφθεί η κρίση της πολιτικής, των θεσµών και των ιδεολογιών που αντιµετωπίζει σήµερα ο κόσµος.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ο Στεφάν Εσσέλ, 94 ετών σήµερα, συζητεί µε τον εικοσιπεντάχρονο δηµοσιογράφο Ζιλ Βαντερπότεν γύρω από τα ζητήµατα της πολιτικής ηθικής και της στάσης που πρέπει να κρατήσει ο σηµερινός πολίτης. Δεν αρκεί να αγανακτούµε: ο καθένας µας οφείλει, ανάλογα µε τις ευαισθησίες του, να δεσµευτεί στις µάχες της εποχής µας· στα ανθρώπινα δικαιώµατα, στην υπεράσπιση των αδυνάτων, εναντίον των ανισοτήτων και της καταστροφής του περιβάλλοντος… Σταθερά αισιόδοξος, ο Στεφάν Εσσέλ πιστεύει στην ανθρώπινη φύση και καλεί τις νέες γενιές να αγανακτήσουν και να αντισταθούν στις σκανδαλώδεις συνθήκες που τους επιβάλλονται. Μια άκρως ενδιαφέρουσα, ζωηρή και βαθυστόχαστη συζήτηση.

Συγγραφέας: Stéphane Hessel

Τίτλος: Αγωνιστείτε! Συζητήσεις με τον Gilles Vanderpooten

Μετάφραση: Σώτη Τριανταφύλλου

ΣΕΙΡΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 978-960-16-43366
ΣΧΗΜΑ: 12Χ17
ΣΕΛΙΔΕΣ: 128
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 6,50€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

r
Η συνέχεια του «Αγανακτήστε!» µπαίνει κατευθείαν στις πρώτες θέσεις των µπεστ σέλερ: Αγωνιστείτε!
Der Spiegel
Καθώς το «Αγανακτήστε!» µεταφράζεται µέχρι την Κίνα, ο Στεφάν Εσσέλ στο νέο του βιβλίο µάς λέει: Αγωνιστείτε! Μέσα στους θεσµούς, µέσα στη δηµοκρατία.
Die Zeit
Το καινούριο βιβλίο του ενενηντατετράχρονου Γάλλου διπλωµάτη είναι ένα µανιφέστο κατά της βίας και µια πρόσκληση στους νέους να στρατευθούν κατά των κοινωνικών ανισοτήτων.
Νίκος Μπακουνάκης, το Βήµα
Το καινούριο µανιφέστο του Στεφάν Εσσέλ προτείνει στους νέους εργαλεία δράσης. Δεν αρκεί να αντιστεκόµαστε. Πρέπει και να δηµιουργούµε!