Το πολυαναμενόμενο Kinect για το Xbox 360 κυκλοφορεί σήμερα

Το Kinect για το Xbox 360 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στην έκθεση Gamescom 2010, όπου εκατομμύρια άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που εξασφαλίζει η έλλειψη χειριστηρίων.
Με το Κinect, η εμπειρία παιχνιδιού γίνεται πρωτόγνωρη μιας και ο παίχτης δεν χρειάζεται περιφερειακά για να παίξει τα νέα παιχνίδια του Xbox360 αφού σύμφωνα και με το σλόγκαν της κονσόλας «το χειριστήριο είναι ο ίδιος ο παίχτης».
Ο νέος αισθητήρας Kinect για το Xbox360, μπορεί και συνδυάζει απόλυτα το τελευταίας τεχνολογίας RGB camera και τα πολλαπλά μικρόφωνα σε συνδυασμό με ένα «έξυπνο» software με αποτέλεσμα να απομονώνει το σώμα του χρήστη από το περιβάλλον για να ανιχνεύσει τις κινήσεις του χρήστη.
Επιπλέον η βάση του περιλαμβάνει ένα μικρό μοτεράκι για διορθωτικές κινήσεις.
Με τον νέο τρόπο αυτό η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο χώρο του casual gaming, χωρίς όμως να αποκλείει και τους hardcore gamers.
Ανάμεσα στα νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μαζί με το νέο Kinect, είναι ένα κλασικό παιχνίδι αγώνων ταχύτητας Kart, «Kinect Joyride», με νέα μοντέλα και λειτουργίες που προσφέρουν «ζωντανό» gameplay και εντείνουν την αγωνία στο παιχνίδι.
Όσοι είναι λάτρεις της περιπέτειας θα ενθουσιαστούν με τις συναρπαστικές νέες περιπέτειες εξερεύνησης εξωτικών προορισμών, συλλογής θησαυρών που περιέχει το «Kinect Adventures».
Επίσης μια καινούργια παρέα από χαριτωμένα ζώα-φίλους υπόσχεται να βοηθήσουν όλους του παίχτες να εξερευνήσουν τον κόσμο του «Kinectimals», ενώ για τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχει το «Kinect Sports» που σίγουρα θα «ξεσηκώσει» την οικογένεια από τον καναπέ.
Τέλος η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι ο νέος αισθητήρας, η κονσόλα Xbox 360 4GB και ένα συμβατό παιχνίδι Kinect Adventures θα περιέχονται όλα μαζί σε ένα πακέτο, σε τιμή των 309 ευρώ ενώ όσοι είναι ήδη κάτοχοι του Xbox 360 μπορούν να αγοράσουν τον αισθητήρα Kinect με τιμή 159 ευρώ.