- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου”, στη ΝΕΤ

O καιρός σήμερα επιτρέπει λίγο χουζούρι. Και ποια καλύτερη συντροφιά από μια κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων, που έχει χαρακτηριστεί από τις κορυφαίες του είδους της. Συντονιστείτε λοιπόν στη ΝΕΤ, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 13.30 μ.μ. και δείτε το μάγο Μέρλιν να διδάσκει ένα μικρό αγόρι, που προορίζεται να γίνει ο βασιλιάς Αρθούρος.

Η Υπόθεση
Η Αγγλία βρίσκεται στα μέσα της πρώτης μεσαιωνικής περιόδου, χωρίς ουσιαστικά έναν κατάλληλο βασιλιά. Ο νεαρός Γουάρτ, ένα ορφανό παιδί, εκπαιδευόμενος ακόλουθος ιππότη, είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα της κουζίνας στο σπίτι που τον περιθάλπει, μέχρι που συναντά τον μάγο Μέρλιν και την ομιλούσα κουκουβάγια του, τον Αρχιμήδη.
Μέσα από τρία μαθήματα ζωής, ο Γουάρτ μαθαίνει να θέτει στόχους, οπλισμένος με τις πιο ισχυρές δυνάμεις στη γη: νου, σύνεση κι αγάπη.
Όταν έρθει η ώρα να διαγωνιστούν για τη θέση του βασιλιά, ο Γουάρτ θα χρησιμοποιήσει τις νέες του γνώσεις ώστε να λειτουργήσει όπως κανένας ισχυρός ιππότης δεν έκανε στο παρελθόν!

Έτος παραγωγής: (1963)
Διάρκεια: 76′
Παραγωγή: Disney
Σκηνοθέτης: Βόλφγκανγκ Ράιδερμαν
Ακούγονται οι φωνές των: Γιώργου Παληού, Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Πάνου Αποστολόπουλου, Κώστα Δραλάση, Δημήτρη Μενούνου, Κωνσταντίνου Δουλγεράκη, Χριστίνας Βαρζοπούλου, Τζένης Στεφανάκου, Δημήτρη Σπάθη.
Επίσης συμμετέχουν: Ανδρέας Ρήγας, Κώστας Μπερικόπουλος, Στ. Μαυρίδης, Δημήτρης Κώτσαρης
Τραγουδούν: Άλεξ Παναγής, Ελπινίκη Ζερβού, Νίκος Στεφάνου

Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 13:30 μ.μ. στη ΝΕΤ