- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το Σχέδιο “Αθηνά” για τα ΑΕΙ στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις

Το ζήτημα της συγχώνευσης, κατάργησης και μετονομασίας σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ, συζήτησαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

Η συζήτηση που διήρκεσε από το μεσημέρι ως νωρίς το απόγευμα, ήταν ουσιαστικά στο πλαίσιο του διαλόγου για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, ο υπουργός αποδέχθηκε να συμπεριληφθούν στα κριτήρια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων και εκείνα που θα θέσουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια, οι δε πρυτάνεις ζήτησαν να μην αντιμετωπιστούν όλα τα Ιδρύματα με τον ίδιο τρόπο, αλλά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρξουν χωριστές συναντήσεις του υπουργού με κάθε ένα Πανεπιστήμιο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις των Πανεπιστημίων.

Όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι αυτός πρέπει να μειωθεί, δεδομένης της συρρίκνωσης σχολών και τμημάτων, μία άποψη που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται το υπουργείο Παιδείας.