- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το σχολείο ξεκίνησε!


Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στους γονείς και το παιδί, καθώς με την έναρξη των σχολείων όλη η οικογένεια μπαίνει σε προγραμματισμό! Το πρωινό αποτελεί το πρώτο γεύμα της ημέρας που ανεφοδιάζει μικρούς και μεγάλους, με την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για το ξεκίνημα μιας παραγωγικής ημέρας. Παράλληλα, το πρωινό βοηθά στην καλύτερη οργάνωση των γευμάτων καθώς φαίνεται να βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης και της πείνας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εδώ και χρόνια η κατανάλωση πρωινού έχει συνδεθεί με τη γνωστική λειτουργία, εφόσον όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως οι μαθητές που καταναλώνουν πρωινό εμφανίζουν καλύτερες μαθησιακές και σχολικές επιδόσεις, όπως βελτιωμένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και συγκέντρωσης, ακουστικής προσήλωσης και βραχυχρόνιας μνήμης συγκριτικά με όσους το παραλείπουν. Παράλληλα, όλο και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια συνδέουν την συχνότητα κατανάλωσης πρωινού με την εμφάνιση παχυσαρκίας στα παιδιά και τους εφήβους, όπου στην περίπτωση αυτή, η ύπαρξη πρωινού φαίνεται να παίζει προστατευτικό ρόλο!

Φροντίστε το πρωινό των παιδιών να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο από τις ομάδες τροφίμων που ακολουθούν: αμυλούχα- δημητριακά, γαλακτοκομικά, φρούτα και οι 100% φυσικοί χυμοί τους, καλά λιπαρά και ενίοτε κάποιες πηγές πρωτεΐνης όπως το αυγό και το τυρί. Οι χυμοί Amita FUN! [2]αποτελούν μια εύκολη, εύχρηστη και θρεπτική λύση, εξασφαλίζοντας ενέργεια από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, βιταμίνες B, C και Ε και υγρά, ενώ παράλληλα θα συναρπάσουν τα παιδιά με τους απίθανους συνδυασμούς χυμών φρούτων και τη γλυκιά γεύση τους.

Λάβετε υπόψη σας πως είναι καλό το πρωινό να πραγματοποιείται στις 2 πρώτες ώρες εφόσον έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι, για αυτό ακόμη κι αν ο χρόνος είναι πολύτιμος για εσάς, οργανωθείτε κατάλληλα ώστε να έχετε πάντα διαθέσιμα – γρήγορα πρωινά, όπως:
• Ένα τοστ με τυρί μειωμένων λιπαρών και ένα χυμό Amita FUN! [2] σε γεύση Μήλου, Φράουλας, Ροδάκινου ή Μπανάνας.
• ή ακόμη ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια συσκευασία 100% φυσικού χυμού Amita FUN! [2]με Μήλο, Ροδάκινο ή Μπανάνα που εξασφαλίζει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής βιταμινών Β6, Β12, C και Ε και την υπέροχη γλυκιά γεύση της Amita FUN!
Γίνε μέλος στο Αmita FUN! CLUB [3] για να λάβεις περισσότερες FUNταστικές ιδέες για δημιουργικές ασχολίες με το παιδί σου!