- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το υπουργείο προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα της σίτισης στα σχολεία

«Δουλεύουμε εντατικά και προσπαθούμε να επεξεργαστούμε λύσεις υποστήριξης για τα προβλήματα όλων των παιδιών στα σχολεία που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)».

Αυτό δηλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το θέμα των «μοντέρνων σισιτίων» στα σχολεία της χώρας όπου κατοικούν οικογένειες με χαμηλό βιωτικό επίπεδο.

«Παρά τις κάποιες αδυναμίες και τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλαίσιο λύσεων για όλα αυτά τα σχολεία», δήλωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. ‘Εκανε ακόμη γνωστό ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους Διευθυντές Εκπαιδεύσεως, τους Περιφερειακούς Διευθυντές, και πολλές φορές και με μεμονωμένα σχολεία όταν απευθύνονται στο υπουργείο, ενώ πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με διακριτικότητα. «Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με κοινωνικούς φορείς», είπε, «καθώς και με βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίοι απευθύνονται προς εμάς και ζητούν να προσφέρουν».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν ανέφερε σε ποια σχολεία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των καθημερινων κουπονιών σίτισης, αλλά περιρίστηκε να δηλώσει ότι το υπουργείο βοηθάει, ενεργοποιώντας και υποστηρίζοντας το σχολικό δίκτυο. «Αυτό το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα», τόνισε. «Έχουμε την ηθική υποχρέωση να το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα, δεν ονοματίζουμε περιπτώσεις, δεν παρουσιάζουμε σχολεία, γιατί ακριβώς θέλουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών και ενδεχομένως και των οικογενειών τους, να τα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με τους φορείς σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να προστατεύεται η αξιοπρέπεια των παιδιών, πάνω από όλα. Επιτρέψτε μου να πω ότι η προβολή μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν κάνει καλό», κατέληξε.