Αρχική Infokids Συνταγές Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου. "Άρωμα" στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου. "Άρωμα" στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μια εύκολη γευστική πρόταση για το τραπέζι των Χριστουγέννων, που θα γεμίσει ευφορία όλους τους συνδαιτυμόνες.

Υλικά για 4 άτομα
4 μερίδες ψαρονέφρι
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. μαγιονέζα
1 φλιτζ. χυμός μήλου
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
λίγο θυμάρι τριμμένο
ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα
φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και βάζουμε σε ένα πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη μαγιονέζα και στη συνέχεια τα περνάμε από τη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Κατόπιν, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τη σάλτσα μήλου και γαρνίροντας με άνηθο και δυόσμο.Το ψαρονέφρι συνοδεύεται με ρύζι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.