- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το Facebook δεν προκαλεί κατάθλιψη στους εφήβους

Κατά καιρούς πολλές απόψεις έχουν ακουστεί για το αν και κατά πόσο η συχνή χρήση του Facebook, του νούμερο ένα κοινωνικού δικτύου παγκοσμίως που χαίρει της απόλυτης αναγνώρισης και εκτίμησης των εφήβων, σχετίζεται με την εμφάνιση κατάθλιψης στο εφηβικό και όχι μόνο κοινό.

Οι ερευνητές της Σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Μέγκαν Μορένο, διεξήγαγαν έρευνα μεταξύ 190 φοιτητών ηλικίας 18 έως 23 ετών και δεν βρήκαν στοιχεία που να δικαιολογούν τη σχέση μεταξύ χρήσης κοινωνικών δικτύων και κατάθλιψης. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας
Μέγκαν Μορένο, ακόμα και αν ένα παιδί αφιερώνει αρκετό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν, εφόσον δεν αλλάζει η διάθεση και συμπεριφορά του παιδιού, έχει πάντα φίλους (όχι ηλεκτρονικούς!) και τα πάει καλά στο σχολείο. Από την άλλη, πρόσθεσε, τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές θα πρέπει να φροντίζουν να συστήνουν τη λελογισμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων.