Το MTV εξερευνά το θέμα του εκφοβισμού με δύο δυνατές πρεμιέρες (22/1)

Το MTV θίγει το φλέγον θέμα του εκφοβισμού, με την πρεμιέρα της νέας τηλεοπτικής ταινίας DISconnected την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 23.00, καθώς και με το διορατικό – φτιαγμένο από νέους – ντοκιμαντέρ Bullied αμέσως μετά. Το DISconnected αφηγείται την ιστορία τεσσάρων νέων ανθρώπων, που οι ζωές τους συγκρούονται τυχαία στο διαδίκτυο και αποτυπώνει το πώς η ωρίμανση σε μια ψηφιακή πραγματικότητα μπορεί να περιπλέξει τις ζωές και τους έρωτές τους. Το Bullied, μια παραγωγή του MTV International, είναι μία δημιουργική και έντιμη καταγραφή των εμπειριών νέων ανθρώπων, από όλες τις γωνιές της γης, οι οποίοι υπήρξαν θύματα εκφοβισμού: σωματικού, συναισθηματικού ή και ψηφιακού.

DISconnected
Εμπνευσμένο κατά ένα μέρος από την τραγική ιστορία του Abraham Bigg, ενός 19χρονου αγοριού που έπασχε από διπολική διαταραχή και τελικά αυτοκτόνησε online ύστερα από τον βασανισμό του από μια ψηφιακή συμμορία. Η πολυεπίπεδη αφήγηση του DISconnected γίνεται από τέσσερα νέα παιδιά που κατοικούν σε διαφορετικές πόλεις και γνωρίζονται μόνο μέσω ενός διαδικτυακού live streaming site. Ο Isaiah (Jordan Calloway – The Parent Hood) είναι ένας χαρισματικός και δημοφιλής συνεργάτης του video chat site, κυνηγημένος από τους προσωπικούς του δαίμονες και την απομόνωση εκτός διαδικτύου, ο οποίος δυσκολεύεται να νοιώσει κοντά στην κοπέλα του τη Nikki, όταν βρίσκονται μαζί. Η έλξη που νοιώθει η Lisa (Ana Coto – Trapped in the Closet, Gravity Hill) για το αγόρι της Jack, τον οποίο γνώρισε στο διαδίκτυο, δυναμώνει καθώς σχεδιάζει να γνωριστούν από κοντά. Τα συνεχή μηνύματα της Maria (Lindsey Morgan – Friday Night Lights, Generation Y) προς το αγόρι της John, πυροδοτούν ένα έντονο τσακωμό ο οποίος επεκτείνεται στους κοινούς τους φίλους και στα διαδικτυακά τους προφίλ. Ο Tom (Justin Preston – Julia) αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά του όταν ανεβάζει την μουσική του στο διαδίκτυο αλλά ανταγωνίζεται με άλλους μέσω του laptop του και την ασφάλεια του δωματίου του. Όλοι τους, αντιμετωπίζουν «ψηφιακά» προβλήματα που περιπλέκουν τις ζωές τους με τρόπους που κανείς τους δεν θα περίμενε ποτέ.

Το DISconnected σκηνοθετήθηκε από τη Leslie Libman, που έχει μεγάλη εμπειρία στα κοινωνικά ζητήματα που θίγει το MTV και είναι εκείνη που βοήθησε να δημιουργηθεί η πρώτη, αλλά και οι μεταγενέστερες καμπάνιες, Rock The Vote. Άλλες δουλειές της αποτελούν τα: Path to Paradise, η ιστορία για την βομβιστική επίθεση στο World Trade Center το 1993, καθώς και επεισόδια των The Wire, Entourage και NCIS. Executive producers της ταινίας είναι η Libman και η Maggie Malina, που έχει δουλέψει σε πολλές άλλες ταινίες του MTV όπως: Pedro, Worst. Prom. Ever. και η σειρά My Super Psycho Sweet 16. Χρέη Executive Producer για το MTV τελεί ο Chris Linn.

Bullied
Γυρισμένο εξ ολοκλήρου από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, το Bullied εξερευνά τις κοινές εμπειρίες των νέων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της Γης που έχουν υπάρξει θύμα εκφοβισμού. Αυτό το συγκινητικό αλλά τελικά αισιόδοξο ντοκιμαντέρ, αποτυπώνει το πώς είναι να ζεις με το βασανιστήριο του εκφοβισμού και πώς μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Κάθε συντελεστής, καλεί τους θεατές του MTV να μπουν στη θέση τους καθώς περιγράφουν τις συγκινητικές ιστορίες τους. Τα θύματα όχι μόνο μοιράζονται με θάρρος υβριστικά κείμενα, δημοσιεύσεις εκφοβισμού και αναμνήσεις από τις πιο σκοτεινές τους στιγμές, αλλά μας ανοίγονται για το πώς κατάφεραν να δυναμώσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή συμπεριφορά των άλλων. Αυτή είναι η ιστορία τους, με τις δικές τους λέξεις.