Τραγανά πιτάκια που μυρίζουν θαλασσινή αύρα!

Έχετε θαλασσινά στο ψυγείο αλλά δεν θέλετε ακόμη μια φορά να τα μαγειρέψετε μακαρονάδα. Πρωτοτυπήστε και κάντε τα πιτάκια!

Yλικά:

10 φύλλα κρούστας
400 γραμ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
200 γραμ. καλαμαράκια βρασμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτές
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τη φρυγανιά, τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κάθετα στα δύο. Κόβετε τα φύλλα οριζόντια, με παράλλληλες τομές ούτως ώστε να σχηματιστούν 6 παραλληλόγραμμα. Τοποθετείτε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση στο καθένα, παράλληλα με τη μικρή πλευρά. Κλείνετε τις μεγάλες πλευρές λίγο προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό, αρχίζοντας από την πλευρά που βρίσκεται η γέμιση. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 200ο για 30 περίπου λεπτά.