ΥΑΗΟO: Χάκερ έκλεψαν κωδικούς 400.000 χρηστών

Πάνω από 400.000 ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης της ιστοσελίδας Yahoo αλλά και άλλων ιστοσελίδων κατάφεραν να κλέψουν χάκερ, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Yahoo Inc. Για την «απαλλοτρίωση» των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία του συστήματος ασφαλείας των υπολογιστικών συστημάτων της Yahoo, όμως, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας ασφαλείας Rapid7, στο αρχείο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο περιέχονται και κωδικοί πρόσβασης και σε άλλες ιστοσελίδες και σε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Gmail της Google και τo Hotmail, το MSN και το Windowslive της Microsoft.

Η Yahoo, με γραπτή ανακοίνωσή της, ζήτησε συγνώμη για το κενό ασφαλείας, το οποίο ήταν το τρίτο πλήγμα για φέτος εναντίον της, αφού μέσα σε αυτό τον χρόνο δύο διευθύνοντες σύμβουλοι έφυγαν και τα έσοδά της έπεσαν πολύ.
Οπως τόνισε ο ειδικός ασφαλείας της Rapid7, Μάρκους Κάρεϊ: «Αυτό ξεπερνάει την Yahoo. Εκτιμούμε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέραν των χρηστών της Yahoo έχουν επηρεαστεί».

Η εκπρόσωπος της Yahoo, Ντάνα Λενγκίκ, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες άλλες εταιρείες έπεσαν θύματα των χάκερ, ενώ δεν ανέφερε εάν οι κωδικοί πρόσβασης που κλάπηκαν είναι ενεργοί ή πόσοι από αυτούς ήταν για ιστοσελίδες της Yahoo. Αυτό το χτύπημα είναι το δεύτερο σοβαρό χτύπημα χάκερ μέσα σε δύο μήνες. Το περασμένο μήνα κλάπηκαν 6,4 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα Linkedin.