Υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με ημερολόγια- έργα τέχνης

Ενόψει της νέας χρονιάς, οι εκδοτικοί οίκοι προτείνουν ημερολόγια- έργα τέχνης για τους φανατικούς των βιβλίων. Βιβλία που εκτός από τη χρησιμότητα τους ώς ατζέντες για τα ραντεβού σας, αποτελούν κομμάτια μοναδικά για τη βιβλιοθήκη σας

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο συγγραφέας Γιάννος Κωνσταντίνου παρουσιάζουν το “Ημερολόγιο 2011: Ανακαλύπτω το κρασί. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το κρασί σε 365 μέρες”. Ένα ημερολόγιο-οδηγός, στο οποίο ο αναγνώστης θα βρει βασικές πληροφορίες που θα μεταβάλουν την κατανάλωση του κρασιού σ’ ένα προκλητικό παιχνίδι των αισθήσεων. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σύντομα κείμενα ο αναγνώστης θα γνωρίσει τις ποικιλίες οιναμπέλου και τα είδη οινοποίησης, θα μυηθεί στη τέχνη και τα μυστικά της γευστικής δοκιμής και θα μάθει τα μυστικά του σωστού σερβίρισματος και το αρμονικό πάντρεμα κρασιού με το φαγητό.
ISBN 960-501-036-4
Έτος Έκδοσης 2010
Τιμή: 12,10€

Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη, προτείνει την “Ατζέντα 2011: Σοφία” του Πάολο Κοέλιο. Ο Κοέλιο, ιδιαιτέρως αγαπητός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, παρουσιάζει άρθρα- σκέψεις για την ηλικία. Το πώς θα είμαστε σε μεγάλη ηλικία θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο ζήσαμε. Μπορεί να καταλήξουμε σαν πόλη φάντασμα, ή σαν γενναιόδωρο δέντρο, που συνεχίζει να είναι σημαντικό ακόμα κι όταν δεν μπορεί πια να στέκεται όρθιο…
Μεταφράστρια: Μάτα Σαλογιάννη
ISBN: 978-960-14-2138-4
Έτος έκδοσης: 2010
Τιμή: 16,00€

Ο γνωστός γελοιογράφος ΚΥΡ, κατά κόσμον Γιάννης Κυριακόπουλος, που με τα σκίτσα του στις εφημερίδες θίγει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας έφτιαξε το δικό του ημερολόγιο «Κρίση είναι… θα περάσει!» για τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ακολουθώντας τη γνωστή πεπατημένη να χαρίζει γέλιο στο κόσμο, μέσα από το ημερολόγιο του σχολιάζει με καυστικό τρόπο και αιχμηρό χιούμορ την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας μας. Με στοχευμένα σκίτσα δείχνει το πέρασμα της Ελλάδας από τα χρόνια της αθωότητας στα σκληρά χρόνια της τροίκας.
Εικονογράφηση: ΚΥΡ
ISBN: 9789600351651
Σελίδες: 132
Τιμή: 21,10€

O γνωστός διατροφολόγος, Τάσος Παπαλαζάρου για τη νέα χρονιά μας προτείνει το νέο του διατροφικό οδηγό “Ημερολόγιο διατροφικής συμπεριφοράς 2011” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίπτυχο. Ένα βιβλίο απαραίτητο για όσους έχουν περιττά κιλά και επιθυμούν να τα χάσουν αλλά και για όσους προσέχουν τις διατροφικές τους συνήθειες, θέλοντας να παραμείνουν σε φόρμα. Σύμφωνα με το διατροφολόγο, σήμερα τρώμε για πολλούς άλλους λόγους εκτός από τη φυσιολογική πείνα. Συνδέει μάλιστα τη κακή διατροφή με ψυχολογικές διαταραχές και γενικότερα με το τρόπο ζωής των ανθρώπων. Ένα πολύτιμο βιβλίο στη προσπάθεια μας να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας για 365 ημέρες με διατροφική ασπίδα υγείας.
ISBN: 978-960-6825-30-9
Έτος έκδοσης: 2010
Τιμή: 15,90 €

Για τους λάτρεις της τηλεόρασης, ο Βαγγέλης Περρής σε ρόλο ειδικού αναλυτή στο “ Ημερολόγιο τηλεοπτικής σοφίας 2011″ σχολιάζει τη σοφία διαφόρων σταρ, και η Ίρις Σαμαρτζή αναλαμβάνει να δώσει εικόνα στα μαργαριτάρια τους! Ένα χιουμοριστικό ημερολόγιο των εκδόσεων Διάπλαση που μας προτρέπει να ξεχάσουμε για λίγο τη μιζέρια και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γελάσουμε με τους διάττοντες αστέρες που εμφανίζονται κατά καιρούς στα τηλεοπτικά παράθυρα. Κυκλοφορεί με δύο υπέροχα εξώφυλλα.
ISBN: 978-960-6864-67-4
Έτος έκδοσης: 2010
Τιμή: 16,00 €

Οι εκδόσεις Πατάκη προτείνουν το Το “Νους, σώμα και πνεύμα” που πραγματεύεται δώδεκα μηνιαία θέματα. Κάθε ένα από τα θέματα ανοίγει και μια “πόρτα” στη λαμπερή ζωή. Κάθε μήνας ξεκινάει με μια πρόθεση. Εν συνεχεία παρατίθενται τρόποι που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να κάνει την πρόθεση πράξη και για το τέλος προτείνονται τρόποι εξάσκησης.Κάθε βδομάδα εμβαθύνει στην κεντρική ιδέα με μια επιπρόσθετη εργασία που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να επικεντρωθεί στον στόχο. Στο τέλος του ημερολογίου υπάρχουν λευκές σελίδες για στιγμές έμπνευσης!
ISBN: 978-960-16-3718-1
Έτος έκδοσης: 2010
Τιμή: 12,70 €

Η Εμπειρία Εκδοτική πιστή στο ετήσιο μελωδικό της ραντεβού με τους αναγνώστες υποδέχεται για ακόμη μία φορά το νέο έτος με αγαπημένες μουσικές, στίχους, δημιουργούς κι ερμηνευτές στο “Ημερολόγιο 2011: Με τη μουσική του κόσμου”. Φέτος, για πρώτη φορά μέρα με τη μέρα θα παρουσιάζεται η ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σε επιμέλεια κειμένων του Στέλιου Κανάκη. Ένα ημερολόγιο απαραίτητο για τους λάτρεις της μουσικής που θέλουν να ξεκινά η μέρα τους με μια μουσική πληροφορία.
ISBN: 978-960-417-301-3
Έτος έκδοσης: 2010
Τιμή: 15,00 €