- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Υποχρεωτική η αξιολόγηση και για τους εκπαιδευτικούς

Μετά τον κ. Ρέππα που εισήγαγε τις γραπτές εξετάσεις και τη συνέντευξη στους δημοσίους υπαλλήλους, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έσπευσε να βεβαιώσει ότι και για τους 160.000 δασκάλους και καθηγητές θα είναι υποχρεωτική η αξιολόγηση και μάλιστα από φέτος. Η αξιολόγηση θα συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Τι ακριβώς μορφή θα έχει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί, όπως και οι επιπτώσεις που θα έχει πιθανή αρνητική αξιολόγηση και τα οφέλη που θα επιφέρει η θετική.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, για τους νεοδιόριστους αρνητική κριτική τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να έχει ως επίπτωση ακόμη και την απομάκρυνσή τους.

Πάντως, όπως ειπώθηκε από τον κύκλο του υπουργείου, στην αξιολόγηση θα περιλαμβάνεται και η πορεία των μαθητών: η φοίτηση, επίδοση, ατομική – συναισθηματική – κοινωνική ανάπτυξη, ατομικές και ομαδικές εργασίες, ποσοστό τήρησης του ωρολογίου προγράμματος και ύλης, μετεγγραφές από και προς το σχολείο, ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης κλπ.