- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φάτε λαχανικά αν θέλετε αν αποκτήσετε κοριτσάκι

Οι μέλλουσες μητέρες, των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ρύζι, είναι πολύ πιο πιθανό να γεννήσουν κοριτσάκια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ολλανδία.

Στα πλαίσια της έρευνας ζητήθηκε από 32 γυναίκες που είχαν ήδη γεννήσει αγόρια, να δοκιμάσουν μια ειδική δίαιτα -“δίαιτα για κοριτσάκι”- με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο που περιλαμβάνει φαγητά όπως η σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, τα βραστά λαχανικά και το ρυζόγαλο. Αντιθέτως περιορίστηκε η κατάνάλωση τροφίμων που θεωρούνται “ύποπτα” για την γέννηση αγοριώνόπως οι πατάτες και οι μπανάνες, οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα καλίου.

Το αποτέλεσμα αυτού του πρωτότυπου πενταετούς προγράμματος ήταν ότι οι 26 γυναίκες έκαναν κορίτσια και μόνο οι έξι από τις 32 γέννησαν αγόρια.

Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να προσπαθήσουν να συλλάβουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή του κύκλου της ωορρηξίας τους. Οι ερευνητές, ωστόσο, πιστεύουν ότι η διατροφή των συγκεκριμένων γυναικών ήταν ο ισχυρότερος παράγοντας για την σύλληψη κοριτσιών σε ποσοστό 80%.

Η Annet Norlander, βιολόγος στο κέντρο που διεξήχθη η έρευνα, είπε ότι τα αποτελέσματα των μελετών είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επηρεάσουν το φύλο του παιδιού τους στο μέλλον.