- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φασόλια γίγαντες πλακί με χωριάτικο λουκάνικο

Οι γίγαντες πλακί αποτελούν αγαπημένη ελληνική συνταγή που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου. Όταν όμως συνοδεύονται και από χωριάτικα λουκάνικα η γεύση απογειώνεται.

Υλικά:

*1/2 κιλό γίγαντες
*3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
*6 καρότα κομμένα σε φέτες
*8 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
*1 ντομάτα ψιλοκομμένη στον τρίφτη
*1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
*2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
*2 κύβους λαχανικών
*3 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
*αραβοσιτέλαιο
*αλάτι
*πιπέρι

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε βάλει τους γίγαντες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βγάζουμε από το μπολ τους σουρώνουμε και τους βράζουμε σε χύτρα με νερό για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Εν συνεχεία τους βγάζουμε από τη χύτρα και τους σουρώνουμε. Στη χύτρα που βράσαμε τους γίγαντες ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι,τους κύβους λαχανικών και 1 λίτρο νερό. Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο αραβοσιτέλαιο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα χωριάτικα λουκάνικα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σέ ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τους γίγαντες, τα λαχανικά και στο τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα μαζί με το λάδι τους. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστα να αναμειχθούν οι γεύσεις και να αναδειχθούν τα αρώματα. Βάζουμε το ταψί το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.