“Φεγγάρι στον τοίχο”, ένα ατμοσφαιρικό και ολόδροσο νεανικό μυθιστόρημα!

Το σχολείο τελείωσε και η Λούσι ξέρει τον τέλειο τρόπο για να γιορτάσει: απόψε θέλει να βρει τον Σάντοου, το μυστηριώδες αγόρι που κάνει γκραφίτι στους τοίχους της πόλης. Είναι σίγουρα κάπου εκεί έξω κι απλώνει τα χρώματα του, ξεδιπλώνει φτερά πουλιών και μπλε ουρανούς μέσα στη νύχτα. Ο Σάντοου ζωγραφίζει τόσο όμορφα που η Λούσι θα μπορούσε να τον ερωτευτεί. Όταν ο Έντ, ένας τύπος από την παρέα, που η Λούσι αποφεύγει από το τελευταίο ατυχές ραντεβού τους, της λέει ότι ξέρει που να βρει τον Σάντοου και τον Ποιητή που συμπληρώνει τα γκραφίτι με τα ποιήματα του, όλη η παρέα αποφασίζει να ξεκινήσει μια νυχτερινή αναζήτηση στους δρόμους της πόλης. Η Λούσι έχει τουλάχιστον επτά ώρες πριν το ξημέρωμα, μέχρι να βρει αυτό που θέλει.

Η νύχτα που περνούν μαζί η παρέα, είναι γεμάτη περιπέτεια, ανατροπή και συναισθηματική ένταση. Σχέσεις που δημιουργούνται, που αλλάζουν και προχωρούν. Μαθαίνουμε πράγματα για τους ήρωες, τη ζωή τους, τα σχέδιά τους, τα μυστικά τους, τα προβλήματά τους.Η παράλληλη διήγηση της Λούσυ, του Εντ και τα ποιήματα του Ποιητή, δημιουργούν μια πολύ ζωντανή και ονειρική ατμόσφαιρα.Εκπληκτικοί χαρακτήρες, έντονα συναισθήματα, λεπτομέρεια που σε βάζει στο κλίμα, αναφορές σε ζωγραφική και ποίηση, πολλή συζήτηση πάνω στις σχέσεις και τον έρωτα, μπλεξίματα, παρεξηγήσεις, εντάσεις, ψέματα, αποκαλύψεις… Και όλα μέσα από έξυπνη διήγηση, πολύ χιούμορ, δράση, αγωνία και συναίσθημα που σε κάνει να μη θέλεις να αφήσεις κάτω το βιβλίο.

Είναι από τα βιβλία που διαβάζονται γάργαρα, αλλά και προχωράνε το μυαλό.

Το βιβλίο “Φεγγάρι στον τοίχο” έχει πολλες διακρίσεις. Το 2011 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο καθώς και το βραβείο Ethel Turner στην κατηγορία Νεανικής
Λογοτεχνίας στην Αυστραλία ενω την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιο για το βραβείο Βιβλίο της Χρονιάς.

Info

“Φεγγάρι στον τοίχο”
της Cath Crowley
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου,
Σελίδες: 288
Τιμή: 11,99€
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ