- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φθινοπωρινές δράσεις (μικρών & μεγάλων) φίλων Μουσείου Γουλανδρή


Με πολλή όρεξη για νέα πράγματα, οι Φίλοι Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σχεδιάζουν ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, για το επόμενο τρίμηνο. Οι μηνιαίες συναντήσεις από φέτος θα γίνονται την πρώτη Τρίτη του μήνα επειδή τις Δευτέρες το Μουσείο είναι κλειστό και μισή ώρα αργότερα. Πάντα θα υπάρχει ένα θέμα που θα αναπτύσσεται με προσιτό τρόπο από ειδικούς.

Ας δούμε το πρόγραμμα πιο αναλυτικά

1. ΓΙΑ τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19:00-21:00. Café Aμμωνίτες, Κέντρο ΓΑΙΑ. Η δρ. αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, με ειδίκευση στην Αποκατάσταση Μνημείων (Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza) Ελένη Κανετάκη θα κάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη των λουτρικών κτισμάτων στον Ελλαδικό χώρο: Βαλανεία, θέρμες, ιαματικά λουτρά και χαμάμ. Θέμα που ελπίζουμε να συνδεθεί και με σχετικές επισκέψεις μας αργότερα.


Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η: 26-28 Οκτωβρίου στην Πιερία. Με βάση το Λιτόχωρο θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου, και θα βαδίσουμε σε μονοπάτια του Ολύμπου. ΚΟΣΤΟΣ 250 €. Εξασφάλιση συμμετοχής με την καταβολή του ½ του αντιτίμου.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 18:30-20:30, Café Aμμωνίτες, Κέντρο ΓΑΙΑ. «Leonardo da Vinci ο Εφευρέτης». Ο μηχανικός Γιώργος Δασκαλάκης θα μας εισάγει στην προσωπικότητα του Νταβίντσι ως επιστήμονα και τεχνικού, με στοιχεία πρωτότυπα.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ημερήσια ΕΚΔΡΟΜΗ στη Θήβα και το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού. Ξενάγηση από την αρχαιολόγο Πετρούλα Ρέντζου

Τέλος Νοεμβρίου, οργανώνουμε την 4η βραδιά Λόγου και Μουσικής στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ, με αφορμή την έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας «Το Ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως τη δεκαετία του ‘50».

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30-20:30, Café Aμμωνίτες, Κέντρο ΓΑΙΑ, «Οίνος ο Αγαπητός» με το Δημήτρη Χατζηνικολάου

Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, ημερήσια ΕΚΔΡΟΜΗ στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. «Η φύση επιστρέφει εκεί όπου προστατεύεται». Έξι χρόνια μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά, υπάρχουν κάποια μηνύματα ελπίδας.

2. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΝΕΟΥΣ

«Το φαγητό μας από τα χέρια μας»

Εργαστήρια κατανόησης της αγροβιοποικιλότητας, των λειτουργιών και της παραγωγικότητας της γης,
με τη συνεργασία της Οργάνωσης ΓΗ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα πραγματοποιηθεί σειρά 7 τουλάχιστον συμμετοχικών εργαστηρίων διάρκειας περίπου τριών ωρών, όπου θα φυτέψουμε είδη από ντόπιες ποικιλίες φυτών, (σπανάκι, καρότα, λάχανα) θα τα περιποιηθούμε και θα τα παρακολουθήσουμε μέχρι τη συγκομιδή. Τέλος θα μαγειρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας για να τους προσφέρουμε σε γονείς και φίλους.
Χώρος Περιβόλι της Οργάνωση ΓΗ στο Ίλιον

Χρόνος: τα Σάββατα ώρα 10:00-14:00:
13 και 20 Οκτωβρίου
3 και 24 Νοεμβρίου
22 Δεκεμβρίου
19 Ιανουαρίου
16 Φεβρουαρίου
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκέπτονται το λαχανόκηπο και όποια άλλη ημερομηνία το επιθυμούν με δωρεάν είσοδο.
Ηλικία: 8-13 ετών
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλα τα εργαστήρια 80 €/άτομο (140 για δύο αδέρφια)

Εξασφάλιση συμμετοχής με την καταβολή του αντιτίμου

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ εκτός από τις Τρίτες, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο γραφείο των Φίλων τηλ. 210-8083289 ώρες 10:00-14:00