Αρχική Infokids Συνταγές Φιλέτο ψαριού με σάλτσα σκόρδου και δυόσμου

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα σκόρδου και δυόσμου

Όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση (τα περισσότερα), αλλά οι ωφέλειά τους είναι επίσης τεράστια. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, ενώ μας προσφέρουν και τα σούπερ ωφέλιμα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Σημειώστε επίσης ότι συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και φυσικά στη δίαιτά μας.

Υλικά
1 κιλό ψάρι
1/2 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα
2 πράσινες πιπεριές
2-3 καρότα
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να στραγγίξει και ασχολιόμαστε με τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα αναμειγνύουμε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ψάρι και το βάζουμε να βράσει με λίγο αλάτι, πιπέρι και ντομάτα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε τη σάλτσα, την οποία έχουμε ήδη ετοιμάσει. Σερβίρουμε ενώ το ψάρι μας είναι ζεστό ακόμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.