- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φιλανδοί εικονογράφοι στο Κέντρο Τεχνών (9-24/5)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Φιλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν, από 9 έως 24 Μαΐου 2012 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, την έκθεση “Pekka of Finland- Contemporary Illustration of Finland: From the Land of Booze and Blondes” με έργα δέκα κορυφαίων Φιλανδών εικονογράφων και γραφιστών.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στις 7.30μ.μ.

Η Φινλανδία έχει μακρά παράδοση στο βιομηχανικό σχέδιο και τις εφαρμοσμένες τέχνες, με παγκοσμίως γνωστούς σχεδιαστές όπως τους Άλβαρ Άαλτο, Έερο Άαρνιο, Τάπιο Βίρκαλα και Έερο Σάαρινεν (σχεδίασε και το κτίριο του Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών). Σήμερα τη σκυτάλη έχουν πάρει εικονογράφοι και γραφίστες, οι οποίοι έκαναν πάλι γνωστή τη Φινλανδία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, μέλη του πρακτορείου Pekka, είναι οι εξής: Ίνκα Γιάρβινεν, Σάννα Μάντερ, Ράμι Νίεμι, Λόττα Νίεμινεν, Γιάνινε Ρίγουελλ, Πίεταρι Πόστι, Μίννι Χάβας, Σακ Μαζίκ, Άνττι Ούοτιλα και Σάνττου Μούστονεν.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Dutch Design Week, στο Eindhoven της Ολλανδίας, τη Βουδαπέστη και τη Σόφια και διοργανώνεται από το Πρακτορείο Pekka στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Ελσίνκι ως World Design Capital 2012.

Το Πρακτορείο Pekka είναι για μία δημιουργική ομάδα που ασχολείται με την εικονογράφηση, το σχέδιο, την καλλιτεχνική διεύθυνση, το CGI ( Common Gateway Interface) και την κινούμενη εικόνα, στην οποία η Grafia, η Ένωση των Επαγγελματιών Γραφιστών της Φιλανδίας, απένειμε τον τίτλο του Γραφικού Σχεδιαστή 2011.

Διάρκεια: 9 έως τις 24 Μαΐου 2012
Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας- Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, τηλ. 210-7224028
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00